Özgecanın öldükten sonraki hali

Özgecan a ne yaptılar?

Yaz tatillerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir otelde çalışmak hayali vardı. Ancak Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 tarihinde okulundan evine gitmek için bindiği serviste, tecavüze direndiği için vahşice katledildi.

Özgecan aslan kim öldürdü?

Cinayetin faili Ahmet Suphi Altındöken, Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda bir mahkum tarafından 11 Nisan 2016'da öldürülmüştü. Adana Kürkçüler Cezaevi'nde kalan Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken, aynı cezavinde hükümlü Gültekin Alan'ın tabancalı saldırı sonucu yaralandı.

Özgecanin katili ne oldu?

Mahkeme heyeti, sanık Gültekin Alan'a "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. … Diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Özgecan Aslan Ailesi Kimdir?

Özgecan'ın annesi Songül Aslan, babası Mehmet Aslan'dır. Ayrıca bir ablası ve bir de erkek kardeşi bulunuyor.

Özgecan Aslan cinayet nasıl oldu?

Tecavüz girişiminde bulunan Suphi Altındöken'e Özgecan biber gazı kullanarak engel olmaya çalıştı. Ancak bunun ardından Suphi Altındöken tarafından birkaç kez bıçaklandı ve demir çubukla öldüresiye dövüldü. … Üç kişi olay yerine döndüler ve Özgecan Aslan'ın cesedini ormanda ateşe verdiler.

Gültekin alan kaç yıl ceza aldı?

AYNI CEZA VERİLDİ Mahkeme başkanı, daha önce sanıklarla ilgili verdikleri kararda direnme kararı aldıklarını belirterek sanık Gültekin Alan'ı “tasarlayarak adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Özgecanın katili nerede yatıyor?

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı katleden kişiyi Adana'da yattığı cezaevinde öldürüp, hükümlünün babasını da yaraladığı gerekçesiyle hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan sanık, yeniden hakim karşısına çıktı. Yargıtay 1.