1739 sayılı milli eğitim temel kanunu

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Nedir?

Bu Kanun, Türk milli eğitiminin düzenlenmesinde esas olan amaç ve ilkeler, eğitim sisteminin genel yapısı, öğretmenlik mesleği, okul bina ve tesisleri, eğitim araç ve gereçleri ve Devletin eğitim ve öğretim alanındaki görev ve sorumluluğu ile ilgili temel hükümleri bir sistem bütünlüğü içinde kapsar.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu temel ilkeleri nelerdir?

Türk eğitim sisteminin temel ilkeleri 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 4 ila 17. maddelerinde 14 madde halinde ifade edilmiştir. Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Hangisi dört ihtiyaç yasası?

Fizyolojik ihtiyaçlar, güvenlik ihtiyacı, sosyal ihtiyaçlar, değer verilme/saygınlık ihtiyacı ve son olarak kendini gerçekleştirme ihtiyacı.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu hangi yılda çıkarılmıştır?

Türk eğitim sistemini bir bütünlük içinde ele alan yasa ise 1973 yılında yürürlüğe giren 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu olmuştur.

Öğretimin tanımı nedir?

Öğretim, eğitimin okul içindeki bölümünü kapsayan kısmıdır. Diğer bir ifadeyle öğretim, eğitimin okullarda planlı, programlı ve profesyonel kişiler tarafından verilen bölümüdür. … Öğretim, profesyonel kişiler olan öğretmenler tarafından verilir. Yani bir anne babanın çocuğuna yeni bilgiler öğretmesi öğretim değildir.

Ilköğretimin amacı nedir?

"İlkokulun amacı, her Türk çocuğuna Millî Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak, iyi bir vatandaş için gerekli olan temel bilgi, be ceri ve alışkanlıkları kazandırmak; onları ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikâmetinde millî ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmektir''5.

Eğitimin temel ilkeleri nelerdir?

  • MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN ESASLARI.
  • Öğretim Birliği. …
  • Karma Eğitim. …
  • Eğitimin Yaygınlaştırılması …
  • İlköğretimin Zorunlu ve Parasız Olması …
  • Öğretim Programlarının Sosyal Hayatın İhtiyaçlarını ve Çağın Gereklerini Karşılaması …
  • Öğretim Programlarının Millî ve Bilimsel Olması …
  • Eğitim ve Öğretimde Disiplin İlkesi.

10-Nov-2021