2 yaşındaki çocuğun gelişimi nasıl olur

Uzman Psikolog Yegan Sasık Özcan 2 yaşındaki bebeğin dikkat süresinin uzadığını ve hedefe yönelik eylemlerinin arttığını vurgulamaktadır. Algı, dikkati okuma-yazma, hafıza ve problem çözme gibi becerileri kapsayan bilişsel gelişim 2 yaşta da hızla devam eder, bu ay bebek yeni bilişsel beceriler kazanmıştır.Oct 14, 2020

2 yaşındaki çocuğunuz kaç kilo?

2 yaşındaki kız bebeklerin kilosu; en az 9.49 kg, ortalama 11.94 kg, en fazla 15.15 kg olabilir. 2 yaşındaki erkek bebek kilosu en az 10.12 kg, ortalama 12.66 kg, en fazla 16.05 kg olabilir.

2 yaşındaki bir bebek neler yapabilir?

Koşabilir, 3 tekerliği olan bir bisiklete binebilir, tutunduğunda tek ayağının üzerinde durabilir, ayağıyla topa vurabilir, mobilyaların üzerlerine çıkabilir, merdivenlerden az yardımla inip çıkabilir, parmak uçlarında durabilir ve 2 ayağının üzerinde zıplayabilir.

2 yaşındaki çocuğa ne öğretilir?

2 yaş çocuğu özerktir. Her şeyi kendi başına başarmak ister….

  • Sözel yardımla ellerini yıkayabilir.
  • Ayakkabısını çıkarabilir.
  • Kendi yemeğini yiyebilir.
  • Bir kıyafetini giyebilir.
  • Dişlerini fırçalayabilir.

2 yaşındaki çocuğun boyu kilosu kaç olmalı?

Fiziksel olarak da 93 cm ile 96 cm arası boyları değişen 2 yaş çocuklarının 15 kg ile 16 kg aralıklarında kiloları bulunmaktadır. – 2 yaşında olan erkek çocukları ortalama 16 kg ağırlığında olurlar. – 2 yaşında olan erkek çocukları ortalama 95 cm boyunda olurlar.

2 Yaşındaki çocuğun konuşması için ne yapılmalı?

Bu dönemde çocuğu konuşmaya teşvik etmek gerekir. Beraber şarkı söylemek, tekerleme okumak, müzik dinlemek, masal okumak en önemli araçlardan biridir. Bu egzersizler ne kadar sıklaşırsa çocuğun dil gelişimi o kadar hızlanacaktır. Çocuğunuzun size anlatacağı hikaye ya da söyleyeceği şarkıları küçümsemeyin.

2 yaşındaki çocuğun iştahı nasıl açılır?

Çocuğun iştahı nasıl açılır?

  1. Yemek saatlerinde dikkat dağıtıcı tv, cep telefonu, bilgisayar ekranı gibi oyalayıcı nesnelerden kaçınmak.
  2. Çocuk ile birlikte aynı sofraya oturmak ve örnek olmak, olumlu uyaranlar vermek.
  3. Çocuğun yaşına uygun besinleri uygun porsiyonlarda sunmak.
  4. Kendi kendine yemesini desteklemek.

2 yaşındaki çocuğun beslenmesi nasıl olmalı?

1-2 Yaş Çocuğun Beslenmesinde Nelere Dikkat Edilmelidir? Bu yaş grubundaki çocukların günlük dengeli olarak et, süt, tahıl, meyve, sebze, yağ ve şeker grubu gıdaları tüketmeleri gerekir. Bu dönemde günlük 350 mg kalsiyum ihtiyacı vardır 250-300 gr, süt-yoğurt ve bir kibrit kutusu beyaz peynir bu ihtiyacı karşılar.