657 ve 4483 sayılı kanunlar

4483 sayılı kanun nedir?

4483 sayılı Kanun, memurlar ve kamu görevlileri için soruşturma ve yargılama usulünü düzenleyen özel bir düzenleme olmakla birlikte, tüm kamu görevlilerine ve kamu görevlilerinin bütün suçlarına ait hükümler getirmemiş, gerek failler, gerekse fiiller için sınırlandırıcı hükümlere yer verilmiştir.

657 sayılı Kanun 4 B maddesi nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde, "Sözleşmeli personel: Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına …

Memur ön inceleme süresi kaç gündür?

Madde 30- Yetkili merci, soruşturma izni konusundaki kararını suçu öğrendiği tarihten itibaren ön inceleme dahil en geç otuz gün içinde verir. Bu süre, zorunlu hallerde on beş günü geçmemek üzere bir defa uzatılabilir.

10 2 memur ne demek?

İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar.

657 ye tabi memurlar hangileri?

Bu Kanun, Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kefalet sandıklarında veya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde çalışan memurlar hakkında uygulanır.

4483 sayılı Kanun kapsamına giren suçlar nelerdir?

4483 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Suçlar

  • Tedbirsizlik.
  • Meslek – sanatta acemilik.
  • Dikkatsizlik.
  • Talimatlara uymamak.
  • Resmi belgede sahtecilik.
  • Görevi ihmal etme.
  • Görevin getirdiği sırları açık etme.
  • Görev terki.

Polis idari soruşturma ne kadar sürer?

Uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarını gerektiren hallerde 1 ay, Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren hâllerde ise 6 aydır.