Apandisit ameliyatı sonrası beslenme

Apandisit ameliyatı olduktan birkaç gün sonra bağırsaklarınız anestezinin etkisiyle yavaşlayabilir. Bu gibi günlerde probiyotik besinlerle beslenmeniz daha sağlıklı olacaktır. Ev yapımı yoğurt ve turşu tüketerek bağırsaklarınızdaki faydalı bakterileri harekete geçirebilirsiniz.

Ameliyat sonrası hangi yemekler yenir?

Ameliyattan sonra hastaların havuç, çilek, tatlı patates, portakal, greyfurt, ıspanak, kale, dolmalık biber, brokoli, lahana, ananas, hindi eti, yaban mersini, tavuk eti, yoğurt, yumurta, tam tahıllı buğday kullanılarak hazırlanmış gıdalar (ekmek gibi), çavdar ekmeği, ceviz, balık ve esmer pirinç tüketmeleri tavsiye …

Ameliyat sonrası beslenme nasıl olmalı?

Kas kütlesini korumak ve geliştirmek, operasyon sonrası dokuların iyileşmesi için yumurta, yoğurt, balık, et gibi kaliteli protein kaynakları tüketin. Vejeteryanlar için ise kurubaklagiller, badem, tofu, soya, tempeh, seitan iyi birer seçenek olabilir.

Apandisit ameliyatından kaç gun sonra yemek yenir?

Standart apandisit ameliyatından sonra hastalar aynı gün ayağa kalkıp yürüyebilirler. Dört-altı saat sonra ağızdan gıda alabilirler. Önemli bir ağrı problemi yaşanmaz.

Apandisit ameliyatı sonrası nasıl beslenilir?

Apandisit ameliyatı sonrasında probiyotik besinlere ağırlık vermeniz gerekecektir. Tiroit ameliyatı sonrasında bol kalsiyum içeren yiyeceklerin tüketilmesi oldukça önemlidir. Cerrahi ameliyatlar sonrasında ise ilk iki ay katı gıdaların alınmaması ve mümkün olduğunca sıvı gıdalar kullanılarak beslenilmesi gerekmektedir.

Ameliyat dikişlerinin çabuk iyileşmesi için ne yemeli?

Çinko, ameliyatta oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandıran bir mineraldir. Kepekli tahıllar, yumurta sarısı, baklagiller, kümes hayvanları, et, balık çinko içeriği olan besinlerdir. Protein açısından zengin olan besinler iyileşme süresince en çok gerekli olanlardır.

Dikişlerin iyileşmesi icin ne yemeli?

Hızlı yara iyileşmesi için gerekli mineraller

  • Çinko: Kırmızı et, badem, ceviz, kabak çekirdeği, zencefil, yumurta, tam tahıllar.
  • Demir: Et, pekmez, yumurta, soya fasulyesi, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeler.
  • Bakır: Karaciğer, balık, kabuklu hayvanlar, bezelye, fındık, ceviz, mantar, çavdar.

Ameliyat yaralarının çabuk iyileşmesi için ne yemeli?

Hızlı yara iyileşmesi için gerekli mineraller

  • Çinko: Kırmızı et, badem, ceviz, kabak çekirdeği, zencefil, yumurta, tam tahıllar.
  • Demir: Et, pekmez, yumurta, soya fasulyesi, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeler.
  • Bakır: Karaciğer, balık, kabuklu hayvanlar, bezelye, fındık, ceviz, mantar, çavdar.