Askeriyede açığa alınmak

Görevden uzaklaştırma, idare tarafından yürütülen kamu hizmetinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülen memur, asker, polis, üst kuruluşlar ile yükseköğretim kurumu yöneticileri, öğretim elemanları ve diğer personel hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir.

Açığa alinan memur en fazla kaç ay açıkta tutulur?

Görevden uzaklaştırma tedbiri; bir disiplin kovuşturmasından kaynaklandığı hallerde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır. Bu halde memurun tekrar görevine başlatılması zorunludur.

Asker neden açığa alınır?

Geçici olarak görevden uzaklaştırma, disiplinsizlik veya suç nedeniyle hakkında inceleme ve araştırma yapılan askeri personelin, bu inceleme ve araştırmanın emniyet ve selamet açısından görevinin başında kalmasının sakıncalı görülmesi durumunda uygulanan bir idari yaptırım ve tedbirdir.

Memurun aciga alinmasi nedir?

Açığa Alınma Nedir? Açığa alınma olarak bilinen görevden uzaklaştırma görevi başında kalmasında sakınca bulunan devlet memurlarının geçici süre ile görevden el çektirilmesidir.

Açığa alınan memur ne kadar maaş alır?

Bilindiği üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 141 inci maddesinde; “Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir.

Aciga alma kac ay surer?

Görevden uzaklaştırma; bir disiplin kovuşturması icabından olduğu takdirde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır.

Açıkta geçen süre memuriyetten sayılır mı?

Açıkta geçen süreniz SGK açısından yarım hizmet olarak sayılır, yani 28 ay SGK işlemlerinde 14 ay olarak işlem görür. Bu 14 aylık sürenin emekli aylığında ve emekli ikramiyesinde dikkate alınması gerekir.

Açıkta kalınan süre memuriyetten sayılır mı?

Dolayısıyla, açıkta geçen süreler göreve iade edilenler için hizmet kaybına yol açmamaktadır.