Ağaç kavunu nasıl yenir

Temizlenen ağaç kavunu meyvesi dilimlenerek tüketilebilir. Ağaç meyvesi bazı bölgelerde kurutularak da tüketilir. Kurutulmuş ağaç kavunu meyvesi, hoş bir kokuya sahip olduğundan pasta ve kek yapımında da sıklıkla kullanılır. Birçok meyveden reçel elde edilebildiği gibi ağaç kavunu reçeli de sevilerek tüketilir.

Ağaç kavunu neye iyi gelir?

Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor, kalbi güçlendiriyor. Sadece kokusunun bile baş ağrısına iyi geldiği söyleniyor. Mide bulantılarına, yanmalarına ve hazımsızlığa iyi geliyor. Kabukları ağız kokusunun giderilmesinde etkili oluyor, diş etlerinin sağlıklı kalmasına fayda sağladığı da söyleniyor.

Ağaç kavunu reçeli nasıl yapılır?

Kavun reçelinin yapılışı

  1. Önce kavun reçelleri bir soyacak yardımıyla ince ince soyularak kabuklarından temizlenir.
  2. Soyulmuş olan kavun reçelleri ikiye bölünerek içleri düzgün bir şekilde temizlenir. …
  3. Hazır hale gelen ağaç kavunu parçaları acı suyunu bırakması için su dolu kaba konularak 1 gün bekletilir.

Şadok ne demek?

Pomelo veya Şadok olarak bilinen ve Türkçe'de Ağaç Kavunu olarak adlandırılmış olan bu meyve aslında güney doğu asya kökenli bir meyvedir. … Şadok meyvesi az sulu bir narenciyedir. Kalın kabuklara ve kalın meyve zarına sahiptir. Kalın kabukları ve ardından meyve zarı soyularak içerisindeki pembe meyve kısmı yenir.

Şadok ve pomelo aynı mı?

Şadok (İngilizce: shaddock) Çin greyfurdu diye de bilinen pomelo (Latince: Citrus maxima) sedef otugiller ailesinin alt oymaklarından Turunçgillere bağlı Citrus cinsinin bir türü olan ağaca ve meyvesine verilen addır. Pomelo aynı zamanda turunçgiller içinde en büyük meyvelere sahip olan türdür.

Ağaç Kavunundan ne yapılır?

Bazı bölgelerde ağaç kavunu meyvesinin suyu, diğer meyvelerle karıştırılarak içecek olarak da kullanılır. Ağaç kavunu bazı meyvelerle karıştırılarak meyve çayı olarak da tüketilebilir.

Ağaç kavunu hangi iklimde yetişir?

Bazı kültürlerde meyve çayı yapımında kullanılır. Ağaç kavunlarının en çok yetiştiği yerler Akdeniz çevresi, Hindistan”ın bazı bölgeleri ve Güney ile Orta Amerika”dır. Ağaç kavunu yavaş büyüyen bir ağaçtır. 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar.

Şadok reçeli tarifi nasıl yapılır?

Pişirme tencerenize su,şeker ve bir çimdik şadok rende artığını alın.Isıtarak şekeri eritin,karışımınız kaynamaya yakın kürdanla sabitlediğiniz kabukları tencereye alın. 20-25 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirin.Ateşten almaya yakın limon suyunu ekleyin.