Bebeklik döneminde gelişim ve eğitim

Bebeklik dönemi nelerdir?

Genel olarak doğumdan sonraki ilk 2 yıl bebeklik, 3-6 yaş ilk çocukluk (oyun), ilkokul yıllarını kapsayan 7-11 yaş ikinci çocukluk , 12-18 yaş ergenlik dönemi olarak kabul edilir.

Bebeklerin temel ihtiyaçlari nelerdir?

Bebeğinizin bakımını gerçekleştirirken ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler şunlardır:

  • Göbek oyuntulu bebek bezi.
  • Temizleme pamuğu ya da ıslak mendil.
  • Alt değiştirme örtüsü
  • Tırnak makası
  • Pişik kremi.
  • Bebek şampuanı ya da sabunu.
  • Bebek saç fırçası

Cıvıldama dönemi nedir?

Cıvıldama-Gığıldama dönemi (2-3 ay): Bebekler, altı ve sekiz hafta arasında yeni bir seslendirme türü üretirler ve bu seslendirmeler cıvıldama olarak isimlendirilir (Bukatko ve Daehler, 2004). Bu bebeğin ilk ses üretim aşamasıdır.

Çocuğun gelişim alanları nelerdir?

Çocuk gelişimi değerlendirmede beş gelişim alanı takibi yapılmaktadır. Bunlar; özbakım, dil gelişimi, bilişsel gelişim, sosyal ve duygusal gelişim, motor gelişim alanlarıdır.

Yeni doğan ve bebeklik dönemi nedir?

Bebeklik dönemi doğumdan iki yaşa kadar olan dönemi kapsamaktadır. Bu dönem gelişimin doğum öncesi dönemden sonra en hızlı olduğu dönemdir. Bebeklik döneminde bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişim alanlarında hızlı bir gelişim görülmektedir.

Erinlik dönemi ne demek?

Erinlik ise, çocukluğun sona erdiği, üreme organlarının olgunlaştığı, ikincil cinsel özelliklerin görüldüğü ve ergenlik döneminin başlangıcı sayılan özelliklerin ortaya çıktığı dönemdir.

0 3 ay bebek kıyafet ne kadar alınmalı?

Yenidoğan bebeğiniz için ihtiyacınız olacak giysiler 4–6 tane body, bunlardan 1–2 tanesi yenidoğanlar için diğerleri 03 ay olarak seçilebilir. Göbek bağı düşene kadar body yerine 1–2 tane t-shirt de alınabilir. 4-6 tane pijama ya da tulum alınabilir. Kış aylarında ayak kısımları kapalı olabilir.