Bebeğin ağlarken nefessiz kalması

Eğer küçük çocuğunuz ani gelişen ağlama sırasında veya bir acı sonrasında nefes almamaya başlar ve sonrasında deri rengi mavi veya solgun bir hal alıp bilincini kaybederse katılma nöbeti geçiriyor olabilir. Korkunç görünebilir, ama genellikle endişelenmenize gerek yoktur.Nov 3, 2018

Bebekler ağlarken neden nefessiz kalır?

Katılma nöbetinin nedeniyle ilgili iki farklı görüş vardır. Birincisi; genetik olarak ailede yatkınlık bulunması nedeniyle bebeklerde katılma görülmektedir. İkincisi ise demir eksikliğine bağlı olarak katılma görülmektedir. Demir eksikliği tedavisi yapıldıktan sonra katılma şikayetleri azalmaktadır.

Nefesi kesilen bebeğe ne yapılmalı?

Bebek kısmi olarak tıkanma yaşıyor ise, kendi kendine nefes alması ve öksürmesi için desteklenmelidir. Bunu yapmak için bebek, kucağa alınarak başı yükseltilir veya gazını çıkarıyormuş gibi omza yaslayarak cismi çıkarması beklenir. Bebeğin öksürme sırasında kusması ile kustuğunu yutmamasına dikkat edilmelidir.

Katılma nöbeti öldürür mü?

Katılma Nöbetinde Beyin Zarar Görmez Bilinç kaybı ile beraber genelde normal nefes alıp verme fonksiyonu geri döneceğinden kısa süre içinde çocuk kendine gelir. Bu nedenle katılma dolayısıyla hayati tehlike veya beyin hasarı beklenmez.

Ağlarken moraran çocuğa ne yapılır?

Bu olgular için medikal tedavi düşünülebilir. Olguların çoğunda nöbetlerin demir eksikliği anemisi ile ilişkili olduğu, demir tedavisi ile atakların düzeldiği ve genetik geçişli olduğu bilinmektedir. Bu nedenle katılma nöbeti olan çocuklara demir tedavisi önerilmektedir.

Bebeklerde katılma nöbeti nasıl olur?

Bebeklerde katılma nöbeti, bazen yüksek bir ses bazen bebeğin elinden oyuncağının hızla alınması sonucunda tepki olarak oluşan, nefes tutma, morarma ve bayılma şeklinde görülen bir durumdur. Çocuğun ağlarken nefessiz kalması aileleri her zaman çok korkutur.

Katılma nöbeti kaç dk sürer?

Ailelere bu süre çok uzun gelse de katılma nöbetleri genellikle 15-20 saniye civarında sürer ve düzelir.

Çocuklarda katılma nöbeti neden olur?

Katılma nöbetleri sebepleri kalp, beyin ve metabolizma sorunları ile ilgili olabileceği gibi ailevi yatkınlıkta söz konusu olabilir. Genellikle uzun süre anne sütü ile beslenen, çok inek sütü ve çay içen, demir içeren besinleri az tüketen çocuklarda katılıp kalma/ katılma nöbetlerini daha sık görüyoruz.