Doğrama nasıl yapılır

Patlıcan doğraması nasıl?

Patlıcan Doğrama (Antep) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geceden ıslatılan nohut etle birlikte haşlanır.
  2. Sebzeler küp küp doğranır.
  3. Kaynayan et nohutun üzerine eklenir, ortasına salçayı, damak tadınıza göre baharatları, ekşiyi ve ezilmiş sarımsağı ekleyip kaynamaya bırakılır kaynara çıkınca altı kısılır pişmeye bırakılır.

Doğrama Aşı nedir?

Patlıcan ekşilisi olarak da bilinen, kalabalık şenliklerin ve düğünlerin baş tacı olan doğrama veya dorgama, Gaziantep yöresinde sıklıkla yapılan oldukça besleyici bir ana yemek. Genellikle et, patlıcan ve domatesin iri kesim doğranarak nohut ile birleştiği bu tarif karabiber ve naneli kızgın yağ ile servis ediliyor.

Antep yapması nasıl yapılır?

Gaziantep Yapması Tarifi Hazırlanışı

  1. Bir kaseye su koyun. (Yoğururken ve şekil verirken elinizi sık sık suya batıracaksınız.)
  2. Soğanı incecik kıyın. …
  3. Köfteden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. …
  4. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda önlü arkalı kızartıp kağıt peçete üzerine alın ve servis yapın.

Antep doğrama nedir?

Doğrama Gaziantep'te şenliklerde düğünlerde yada sıklıkla akşam yemekleri için yapılan ünlü bir yöresel lezzettir. Nohutumuzu, etimizi ve suyumuzu düdüklü tencereye koyup altını yüksek ateşte açıyoruz. Etin kefini yüzeyinden alıyoruz. Su kaynayınca altını kısıp tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.

Gaziantep’in en meşhur yemeği nedir?

Gaziantep'in meşhur yemekleri şunlardır; Ali Nazik kebabı, batma kaymak, patlıcan kebabı, lahmacun, ayva kebabı, elma kebabı, nohut dürüm, firik pilavı, simit kebabı, içli köfte, pirpirim aşı, Antep fıstıklı şekerli börek, mahşe, cacıklı Arap köftesi, cartlak kebabı, yağlı köfte, ekşili taraklık tava, iç katması, …

Türlü yemeği nasıl yapılır?

Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. …
  3. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. …
  4. Ardından patates, domates, kabak ve son olarak tuzlu suda bekletip duruladığınız patlıcanları da ilave edin.
  5. Güzelce karıştırın.

Küp küp doğramaya ne denir?

Macedonie (Makedon) Sebzeleri önce gönlünüzce istenilen uzunlukta kesip, ardından küçük ve küp küp parçalar haline getirdiğiniz doğrama tekniği olarak karşımıza çıkar.