Ekler tatlısının tarifi

Ekler kaç derecede pişirilir?

Önceden ısıtılmış 180 derece (alt-üst) fırın ayarında hamurlar 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan ve soğumuş olan eklerler ortadan iki eşit parçaya kesilir.

Ekler hamuruna kabartma tozu konur mu?

Hamurun hazırlanışı ve pişirme Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, su ve toz şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Hazırladığınız un karışımını kaynayan margarinli suya tek seferde ekleyin. Oluşan hamuru kısık ateşte 1-2 dakika süre ile karıştırarak pişirin.

Ekler nasıl yapılır?

Ekler tarifi Nasıl yapılır?

  1. Öncelikle hamurunu hazırlayarak başlayın.
  2. Bir tencereye suyu, yağı, tuz ve şekeri koyarak eritin.
  3. Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatın ve unu ekleyin.
  4. Daha sonra tekrar ocağa alarak 2 dakikaya yakın pişirin.
  5. Sonrasında derin bir kaba yayarak eli yakmayacak dereceye gelene kadar bekleyin.

Ekler neyle yapılır?

Ekler Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  1. 1 su bardağı su.
  2. 50 gram margarin.
  3. 3 ya da 4 adet yumurta.
  4. 5-6 kaşık un (tepeleme)
  5. 1 tatlı kaşığı şeker.
  6. 1 tutam tuz.

18 Dec 2013

Ekler fırında nasıl pişer?

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine belli arkalıklarla istediğiniz büyüklükte hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız ayar fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen eklerleri hemen fırından almayın yarım saat kadar fırın içinde beklesin.

Ekler hamuru neden kabarmaz?

Profiterol hamurunun en önemli noktasına geldi sıra. … Hamura tamamen yedirdiğinizden emin olduktan sonra diğer yumurtayı ilave edin. Tüm yumurtaları tek tek ilave etmeye özen gösterin. Tüm yumurtaları hamur sıcakken ve birden ilave ederseniz hamurunuz sönecektir ve istediğiniz kıvamda olmayacaktır.

Ekler hamuru nasıl yapılır?

Ekler hamurunu önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Pişme esnasında ve hamur piştikten sonra fırının kapağını sakın hemen açmayın. Ekler pastalar piştikten sonra en az 5-10 dakika kadar daha fırın içinde bekletin.