Elma yaprak hastalıkları

Elma yaprakları neden sararır?

Işık yoğunluğunun çok fazla olması yine hücre öz suyunun kalevileşmesine neden olacağından kloroz görülür. Yaşayış : Kloroz belirtileri elma ağaçlarının genç yapraklarından hafif sarılıkla başlar. Yaprak damarları genellikle yeşildir, sarılık artınca damarlar da sararır.

Elma ağacı ne zaman yaprak döker?

Elma ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim bitkisidir. Elma ağacı yaprak döken ağaçlardır ve bu nedenle sonbahar mevsiminde yapraklarını kaybeder.

Elma meyveleri neden dökülür?

Oluşan meyvelerin tohumlarında üretilen oksin düzeyleriyle da yakından ilgisi bulunmaktadır. Meyvelerin tohumları içinde bulunan embriyonun hızlı büyüdüğü dönemde oksin hormonu azaldığından meyve dökümü başlar, embriyo gelişiminin tamamlanmasından sonra ise oksin düzeyinin tekrar yükselmesiyle döküm son bulur.

Elma kaç kez ilaçlanır?

Tahmin uyarı modellerinin kullanılmadığı alanlarda; çiçeklenme başlangıcından itibaren 7-8 gün aralıklarla en az 3 ilaçlama yapılmalıdır. Sürgün gelişiminin hızlı olduğu dönemde ağaçlarda yaralanmaya neden olabilecek fırtına ve doludan sonra 24 saat içinde ilaçlama yapılmalıdır.

Ağaçların yapraklarının sararması neyin göstergesi?

Azot noksanlığı cılızlaşmanın yanısıra sararmalara yol açar. Suyun ekstrem durumları, fazla kireç,kükürt,demir eksikliği sararmaya neden olur. Azot alımı iyi ise yapraklar koyu yeşildir. Tomurcuk bozulmaları,yaprakların zamansız dökülmeleri azot noksanlığına işarettir.

Elma ağaçlarında hangi hastalık varsa dalları daha sık tutulur?

Ateş yanıklığı hastalığını oluşturan etmen bakteri Erwinia amylovora'dır. Sık sık, yüksek nem ve sıcaklık oranı iklimine sahip olan elma bahçelerinde yayılır. Bu hastalığın adından da belli olduğu gibi, ateş yanıklığı sürgünlerin ve dalların yanmış gibi görünmesine neden olur.

Elma ağacı yaprak döker mi?

Elma ağacı, yapraklarını döker. Yaprak dökme mevsiminde yapraklarını kaybeden ağaç, sonra yeniden yeni yapraklar çıkarır.