Emlak vergisi vergi dairesine ödenir mi

Peki, emlak vergisi vergi dairesine ödenir mi? Emlak vergisi, vergi dairesine ödenmiyor. Vergi dairesine ödenen vergilerin yanı sıra ancak vadesi geçmiş vergi borçları sadece vergi dairelerine ödenebiliyor.

Emlak vergisi hangi kuruma ait?

Emlak vergisi, taşınmazların bağlı belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor. Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor.

PTT emlak vergisi alınıyor mu?

Emlak vergisi borcu, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca PTT havalesi ile ve internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödeme nereye yapılır?

Emlak vergilerinin ilgili belediyeye bizzat gidilerek ödeniyor. Emlak Vergileri Belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebiliyor. Bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapılabiliyor.

E devletten emlak vergisi nasıl ödenir?

Edevlet sistemi üzerinden giriş yaparak emlak vergisi ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emlak vergisi ödemesini eDevlet üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu) linkine tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Bazı bankalar üzerinden de emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.

Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorundadır. 2006 yılı Mart ayından itibaren tespit edilen aylık gecikme cezası %2,5 dir.

Emlak vergisi başka belediyeye yatırılır mı?

Arsa, arazi, konut ve diğer taşınmazların emlak vergileri, başka şehirde olan gayrimenkul malikleri tarafından; PTT aracılığıyla ödenebiliyor. Belediyelerin banka hesap numaralarına, tüm belediyelerden PTT havalesi yapılarak ödenebiliyor.

Emlak vergisi e devlette görünür mü?

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden eDevlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebililir.