Hukuk uzman yardımcılığı

SPK KPSS kaç puan istiyor?

– Sermaye Piyasası Uzman Yardımcıları için ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), KPSSP1, KPSSP2, KPSSP3 veya KPSSP28 puanı türünde en az 75 (Yetmişbeş) ve üzerinde puana sahip olmak şartı aranmıştır.

SPK belgesi olan ne kadar maaş alır?

Maaş Bilgileri SPK dahilinde ve kamu kurumu uzman maaşları 7 bin 500 TL'den başlarken; uzman yardımcısı kadroları için ilgili maaş tarifesi ise 6 bin 500 TL'den başlamaktadır.

Rekabet Kurumu uzman yardımcılığı sınavı nasıl oluyor?

Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir. 1- Yazılı Sınav: Sınav 27 Kasım 2021 Cumartesi günü Ankara'da yapılacaktır. Sınav yeri, saati ile sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri Kurum internet sitesinde ilan edilecektir.

Uzman yardımcısı ne iş yapar?

Uzman yardımcılarının görev ve yetkileri şunlardır: Görevlendirildikleri birimin iş ve işlemlerini yürütmek. Uzmanlarca yapılacak araştırma, inceleme ve diğer çalışmalar için gerekli bilgi ve belgeleri toplamak, ön hazırlıkları yapmak, gerektiğinde tek başına araştırma ve inceleme çalışmaları yapmak.

Hangi kurumlar uzman yardımcısı alıyor?

4* Tüm Bakanlıklar ( Ulaştırma, Enerji, Milli Eğitim, Sanayi ve Ticaret, Ekonomi, Tarım ) uzman ve uzman yardımcılıkları kadrolarına personel almaktadırlar.

Uzmanlık için hangi KPSS puan türü?

KPSS A Grubu kadrolar, kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen ile kaymakam adaylığı kadrolarıdır. Bu kadrolar için girilen KPSS türüne de KPSS A denilmektedir. A Grubu kadrolar kariyer kadroları olarak da bilinir.

SPK sınavı nedir kimler girebilir?

Sınav, sermaye piyasasında çalışmak isteyen (Bankalar, Aracı Kurumlar gibi) fakülte mezunlarının girmesi gerekli olan bir sınavdır. Lisan almayanların sermaye piyasasında çalışmaları mümkün değildir. Sınava girmek için mutlaka bir kurumda çalışmak gerekmemektedir. Fakülte mezunları sınava girebilirler.