Istanbul da aşçılık bölümü olan liseler

Gastronomi hangi lisede var?

Gastronomi için gidilen bir lisenin önemi yok. Anadolu lisesinin sözel bölümüne ya da turizm bölümü, aşçılık bölümü olan meslek lisesine gidilebilir.

Liselerde yiyecek içecek bölümü nedir?

Tanımı: Mutfak araç-gereç ve ekipmanlarını kullanarak hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Yiyecek içecek bölümünde hangi meslekler var?

Yiyecekİçecek Hizmetleri Alanı altında yer alan Mutfak Dalı ile aşçı, Pastacılık Dalı ile pastacı, Servis Dalı ile servis elemanı, Bar Dalı ile barmen-barmaid, Hosteslik Dalı host-hostes meslek elemanlarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Anadolu lisesinin bölümleri nelerdir?

Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.

Gastronomi bölümü eşit ağırlık mı?

Gastronomi Bölümü Sayısal , Sözel Mi? Gastronomi bölümü sözel bir bölümdür.

Lisede aşçılık okuyanlar ne iş yapar?

Aşçılık mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler özel yemek işletmeleri ve devlet kurumlarıdır. Devlet kurumları içerisinde hastaneler, okullar, üniversiteler ve daha birçok çalışabilecekleri yer bulunmaktadır. Özel sektör içerisinde restoranlar, fabrikalar başlıca başvurulan yerleridir.

Yiyecek içecek hizmetleri alanı mezunu ne iş yapar?

Yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun olanlar, konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, pastanelerde, özel ve kamu kuruluşlarının (hastane, okul, işyeri, fabrika, ordu vb.) mutfaklarında, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.