Kabak patlıcan kıyma ile yapılan yemek

Patlıcan kabak musakka nasıl yapılır?

Patlıcan ve kabaklarımızı halka şeklinde doğrayıp hafif kızartıp havlu kağıdın üzerine alıyoruz. Sıvı yağ koyduğumuz tavaya yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları kavurup kıymayı ekliyoruz. İyice kavurduğumuz kıymanın içine salçamızı da ekliyoruz. Biberlerimizi de koyup pişirmeye devam ediyoruz.

Kabak patlıcan patates yemeği nasıl yapılır?

Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. …
  3. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. …
  4. Ardından patates, domates, kabak ve son olarak tuzlu suda bekletip duruladığınız patlıcanları da ilave edin.
  5. Güzelce karıştırın.

Firinda Kabak ve Patlican nasil yapilir?

Kabaklar da kabukları soyulmadan dilimlenir. Fırın kağıdı serili tepsiye kabak ve patlıcanlar karışık olarak konur. Üzerlerine 8-10 damla zeytinyağı gezdirilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika üzerleri kızarıncaya kadar fırınlanır. Biber de ilave edebilirsiniz.

Kıymalı patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Kıymalı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur. …
  2. Soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir, kıymanın yanına eklenir.
  3. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Biberler yıkanır ve boyuna ikiye bölündükten sonra ince ince doğranır, tencereye eklenir.

Fırında kabak Musakkası nasıl yapılır?

Kabaklarınızı yarım cm. kalındığında boyuna olacak şekilde dilimleyin ve çok az yağladığınız tepsinize dizip üzerine tuz serpin. 180 derece fırında 4 – 5 dakika tutup kabakların yumuşamasını sağlayın. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Ardından küçük küp doğradığınız soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.

Karışık musakka nasıl yapılır?

Fırında Karışık Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan, kabak ve patatesleri doğrayıp kızartalım.
  2. Geniş bi tabağa peçete koyup, kızartmaların yağlarını çekmesini sağlayalım.
  3. Bir tencerede kıymayı rengi değişene kadar kavuralım.
  4. Küp küp doğranmış soğan biber ve domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.

Patatesli kabak yemeği nasıl yapılır?

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  2. Ardından salçayı koyun, iyice kavurduktan sonra doğranmış kabak ve patatesleri atın.
  3. 10 dakika kadar kapağı kapalı piştikten sonra pirinçle beraber suyunu da tencereye koyduktan sonra baharatları atın.
  4. Yarım saat pişirin.