Kereviz yemeği nasıl yapılır

Kereviz yemeği yapımında; geniş bir tencere içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyun. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip, 1 dakika kavurun. Ardından halkalar halinde doğradığınız havuçları koyup, 2 dakika kadar daha kavurun. Küpler halinde doğradığınız patates ve kerevizleri de ekleyip, 3-4 kere karıştırın.

Kolay Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizleri soyun. …
  2. Havuçları da soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın.
  3. Ayırdığınız kereviz saplarını ve yapraklarını yıkayın ve minik minik doğrayın.
  4. Zeytinyağın yarısını geniş tabanlı bir tencerede ısıtın.Doğradığınız havuçları 2-3 dakika kadar soteleyin.

Ege usulü kereviz yemeği nasıl yapılır?

Kereviz Yemeği ( Ege Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kerevizimizin saplarını kesiyoruz. …
  2. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz. …
  3. Soğanımızı çok az kavurduktan sonra, tenceremize kalan tüm malzemeleri tuz hariç ekliyoruz. …
  4. Kerevizlerimiz tencerede sarardıktan sonra üstüne biraz geçecek şekilde sıcak su ekliyoruz.

Salçalı kereviz yemeği nasıl yapılır?

Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizleri ve patatesi soyarak küp küp doğrayın, havuç ve pırasayı da halkalar halinde dilimleyin.
  2. Tencere sıvı yağ ekleyerek tüm sebzeleri biraz kavurun.
  3. Salçayı, biberi ve tuzu ekledikten sonra malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve pişirin.

Aug 13, 2008

Patatesli kereviz yemeği nasıl yapılır?

Kereviz, patates ve havuçların kabukları soyulur, küp küp doğranır, havuç ise ince halka şeklinde doğranır. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur. Ardından sebzeler eklenip 1 dak karıştırılır. 3 bardak olan sıcak su eklenip bahartları ayarlanır ve kaynamaya bırakılır.

Zeytinyağlı terbiyeli kereviz yemeği nasıl yapılır?

Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizi, havucu ve patatesi kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  2. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın ve ardından doğranmış havuç ve kerevizleri ilave dip, kerevizler hafifçe yumuşayana dek karıştırarak pişirin yaklaşık 10 dakika.

Terbiyeli kereviz yemeği nasıl yapılır?

Terbiyeli kereviz yemeğinin terbiyesi için; küçük bir kaba 1 adet yumurta sarısı ve 1 adet limon suyu koyun. Limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Terbiyeli karışıma kaynayan yemeğin suyundan bir kepçe ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırıp, ılımasını sağlayın.

Nohutlu kereviz Yemeği nasıl yapılır?

Sıvıyağda ufak doğranmış soğan ve havucu pembeleştirin. Salça, baharatlar, nohut, domates, küp doğranmış patates, kerevizi ekleyip karıştırın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Önce har sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin(düdüklü tencerede 10dk da pişiyor).afiyet olsun.