Kışlık patlıcan saklama yöntemleri

2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.27-Aug-2013

Soyulmuş çiğ patlıcan nasıl saklanır?

Patlıcanları bütün olarak ateşte ya da fırında közledikten sonra kabuklarını soyup kesebilirsiniz. Ardından bir buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Kış için patlıcan nasıl saklanır?

Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.

Patlıcan buzlukta nasıl saklanır Cahide?

KIŞLIK PATLICAN HAZIRLAMA

  1. Patlıcanları soyup doğrayın. Ben çoğunu top patlıcan kullandığım için acı değildi. …
  2. Daha sonra dilimleri tost makinasına dizin. …
  3. Kızarttığınız dilimleri geniş bir tepsiye dizin.
  4. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine yerleştirin.
  5. Ben biraz acı yeşil biberde kızartıp aralarına koydum.

12-Sept-2012

Patlıcan kışa nasıl hazırlanır?

Kışlık Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin. …
  2. Biberleri küp küp doğrayın ve bir kenara alın. …
  3. Domatesleri de güzelce kavurduktan sonra, patlıcanları süzün, durulayın ve ilave edin.

Patlıcanı dondurucuya nasıl koyabilirim?

2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.

Musakkalık patlıcan nasıl kurutulur?

Kışlık Yemeklik Patlıcan Kurutması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayalım sonra pijama şeklinde soyup ortadan ikiye yaralım ve arim daire şeklinde kesip sofra bezine yayalım, zaten hemen kuruyor.
  2. Patlıcanları incecik doğramayın, çok kuruyor bişeye yaramıyor.

Soyulmuş patlıcan nasıl kararmaz?

Doğradığınız ya da kestiğiniz patlıcanları, limon sıkılmış ve bir tutam tuz katılmış soğuk suyun bulunduğu derin bir kap içerisinde bekletebilirsiniz. Limon, patlıcanların kararmasını önlerken tuz ise patlıcanın kendine has olan acılığını azaltacaktır.