Maden işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği

Maden işyerleri kaç ayda bir tatbikat yapar?

5) 18/6/2013 tarihli ve 28681 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak yeterli ilk yardım donanımı sağlanır ve (Değişik ibare:RG-24/3/2016-29663) en geç 6 ayda bir olmak üzere düzenli olarak gerekli tatbikatlar yapılır.

Maden ocaklarını kimler denetler?

Bunlardan birincisi Çalışma Bakanlığı'nın iş müfettişleri. Bu müfettişler Türkiye'deki her maden ocağına yılda en az iki kez gidip ayrıntılı raporlama yapmakla görevli.

Madenlerde Cep nedir?

İSG Sözlük – Cep (Maden) Kelime Öbeğinin Anlamı | İSG Kütüphanesi | Aradığınız Tüm İş Sağlığı ve Güvenliği Dokümanları Galeri, varagel ve vinç dip ve başlarıyla ara katlarında ve ızgaralarda görevli çalışanların ve ateşleme görevlilerinin korunmaları amacıyla serbestçe sığınabilecekleri biçimde yapılan yuvalarıdır.

Madenlerde havalandırma nasıl yapılır?

Mekanik havalandırma; yer altı maden ocaklarında, vantilatörler yardımıyla yapılan havalandırma yöntemidir. Bu işlem aksiyal ve radyal vantilatörler yardımıyla gerçekleştirilir. Bunlar emici, üfleyici, hem emici hem üfleyici olarak çalıştırılabilirler.

Maden bür nedir?

Yerüstüyle bağlantısı olmayan kuyudur.

Maden içerisinde sürülen galeriye ne denir?

Baca; maden içerisinde sürülen galeriyi ifade eder. Başaşağı (desandre); yer altında başaşağı sürülen eğimli yolları ifade eder. Başyukarı; Bir galeriden başlayarak yukarıya doğru belli bir eğimde sürülen açıklığı ifade eder. Baraj; yer altında yangın, su, zararlı gaz ve diğer tehlikeleri önleyici maniaları ifade eder.

Ocakların girilmesi yasaklanan kısımları aşağıdakilerden hangisi ile belirtilir?

1.7.1. Ocakların girilmesi yasaklanan kısımları, uyarı levhalarıyla belirtilir. Bu levhalar, tüm çalışanlar tarafından kolayca görülecek ve anlaşılacak biçimde hazırlanır ve yerleştirilir.