Müzik öğretmenliği yüksek lisans nasıl yapılır

Müzikoloji Yüksek Lisans nedir?

Müzikoloji Bölümü, Genel Müzikoloji ve Etnomüzikoloji alanlarında kapsamlı bir eğitim programı sunmaktadır. … Bu programlara başvuran öğrencilerin geniş bir müzik bilgisine sahip olması ve bölüme girebilmek için teorik ve pratik alanları kapsayan sınavlarda başarılı olması gerekmektedir.

Müzik öğretmenliği için hangi bölüm?

Müzik öğretmenliği bölümü, Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alır. Bu eğitimde öğrencilere, uygulamalı ve kurumsal derslerle beraber ortak dersler de okutuluyor. Aynı zamanda eğitim sonrasında uygulamalı eğitimler verilir.

Konservatuvar Yüksek Lisans kaç yıl?

Mezuniyet Koşulları Tezli yüksek lisans programının süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

Müzikoloji bölümü ne demek?

Müzikoloji bölümü, müziğe dair en ince ayrıntıya kadar her şeyi araştıran, yorumlayan, ortaya çıkması olası sorunları saptayarak ona çözümler üreten müzik bilimidir. … Bunlar Genel Müzikoloji ve Etnomüzikoloji şeklindedir. Bu bölümde yerelden genele her türlü müzikal kültür detaylı bir biçimde incelenir.

Müzikoloji Bölümü nasıl girilir?

Adaylar, Özel Yetenek Sınavı'na Başvuru Klavuzu'nda yayınlanan YKS-TYT'den istenilen taban puanı sağladıkları takdirde Müzikoloji Bölümü'nü sistemden online olarak tercih etmektedir. Ardından belirtilen tarihlerde iki aşama şeklinde özel yetenek uygulamaları yapılmaktadır.

Müzik Öğretmenliği bölümü nerelerde var?

Eğitim Fakülteleri

01Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğt. Fak. Müzik Öğrt.Ana Bilim DalıÇanakkale
02Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğt. F. Müzik Öğretmenliği ABDİzmir
03Gazi Osman Paşa Üniversitesi Eğt.Fak. Müzik Öğretmenliği ABDTokat
04Gazi Üniversitesi Gazi Eğt.Fak. Müzik Öğretmenliği ABDAnkara

Müzik Öğretmenliği TYT kaç puan?

3) Müzik Öğretmenliği Programına başvuru yapabilmek için adayların 2020 TYT'de en az 150 ve üzeri puana (TYT en düşük 800.000 inci başarı sırası) veya Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı uyarınca ÖSYM Başkanlığı tarafından dönüştürülen 2019 TYT puanına sahip olmaları şartı aranır.