Neden sürekli uyku gelir

Sürekli uyku hali ve baş ağrısı genellikle kansızlık problemi yaşayan kişilerde görülür. Kansızlığın temel nedeni de demir eksikliğidir. Demir eksikliği ise ülkemizde sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Beslenme ve ilaç takviyesi ile tedavisi mümkündür.

Sürekli uyuma isteği neden olur?

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Edvin Murrja “Gereken önlemleri almanıza rağmen uyuklama isteği geçmiyorsa doktorunuzdan destek isteyebilirsiniz. Genellikler kansızlık, uyku apne sendromu, tiroidin yavaş çalışması, vitamin eksikliği gibi nedenler uyku hali, uyuklama isteği nedeni olabilir” diyor.

Sürekli uyku hali hangi vitamin eksikliği?

Sürekli uyku hali kansızlık problemi yaşayan kişilerde görülür. Kansızlığın temel nedeni de demir eksikliğidir. Zaman zaman kalsiyum eksikliği de sizi uyumaya teşvik eder. Ayrıca, B2 ve 12 vitaminleri ile aynı kategoride bulunan B6 vitamini eksikliği durumunda insan vücudunda uyku bozuklukları baş gösterebilir.

Sürekli yorgunluk ve uyku hali neyin belirtisi?

Genç insanlarda iş stresi, kansızlık, depresyon veya düşük tansiyon gibi sebepler yorgunluğa neden olurken, daha yaşlılarda diyabet, börek, kalp ve karaciğer sorunları da yorgunluğa neden olabilir. Kronik yorgunluğa sebep olan başlıca durumların başında depresyon gelmektedir.

Sürekli uyuma isteği nasıl kurtulurum?

Sürekli uyku hali, kansızlık ya da kalsiyum eksikliğinin giderilmesiyle birlikte zaten kendiliğinden ortadan kalkacaktır. İlaç tedavisi ve demir ya da kalsiyum takviyesi yapılması tedavide en çok tercih edilen metottur.

D vitamini eksikliği uyku hali yapar mı?

Erkeklerde ve kilolu hastalarda D vitamini eksikliğine bağlı uykusuzluk görülme olasılığı daha yüksektir. D vitamini eksikliği hem menopoz yakınmalarını, hem de uykusuzluğu artırdığı için, menopoz ile birlikte uykusuzluk çeken hastalarda daha fazla yakınmaya neden olur.

Aşırı yorgunluk ve uyku hali nasıl geçer?

Sürekli uyku hali, kansızlık ya da kalsiyum eksikliğinin giderilmesiyle birlikte zaten kendiliğinden ortadan kalkacaktır. İlaç tedavisi ve demir ya da kalsiyum takviyesi yapılması tedavide en çok tercih edilen metottur.

Sürekli halsizlik yorgunluk uyku hali hangi doktora gidilir?

Kronik yorgunluk belirtileri yaşayan kişilerin sağlık kuruluşlarının iç hastalıkları (Dahiliye) bölümüne gitmeleri gerekir. Uzman doktor gerek görürse romatoloji, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon, endokrinoloji gibi bölümlere de yönlendirebilir.