Regl gecikmesinin sebepleri

Stres, kullanılan ilaçlar, hormonal hastalıklar, rahim ve yumurtalıkları ilgilendiren hastalıklar (myom, kist gibi…) adet gecikmesine neden olabilir. Öte yandan aşırı egzersiz de önemli bir nedendir. Bu yüzden spor yapan kadınlarda adet düzensizliği çok gözlemlenir. Stres ağır adet gecikmesinin nedenleri arasındadır.

Adet gecikmesi en fazla kaç gün normaldir?

Kişinin gebe kalması durumunda âdet kanaması kesilir. Anacak gebelik dışında âdet kanamasının 7 gün ve daha uzun süreyle kesilmesi durumu, âdet gecikmesi olarak tanımlanır. Yani kişinin âdet kanamasının 5 gün gecikmesi normal bir durum olarak kabul edilirken, 10 gün gecikmesi bir problemin habercisi olabilir.

Hamilelik yoksa adet neden gecikir?

Dr. Seval Taşdemir, adet gecikmesine yol açan sebepleri sıraladı. Stres, hastalıklar, ilaç kullanımı, kilo almak ya da vermek, yaşla bağlı nedenler, polikistik over sendromu ya da hamilelik gibi nedenlerden dolayı kadınlar adet gecikmesi yaşayabilirler.

Adet gecikmesi kac gun olursa hamile kalinir?

Adet gecikmesinin 1 haftayı yani 7 günü geçtiği durumlarda kadınların gebe olma ihtimali söz konusu olabiliyor. Adet gecikmesi 7 gün ve daha fazla olan kadınlar hamilelik testi yaptırarak, doktora başvurarak ya da kan testi aracılığı ile hamile olup olmadıklarını öğrenebiliyorlar.

Adet geciktirmek için ne yapmalı?

Adet Geciktirici Yöntemler

  • Tarçın.
  • Zencefil – Civan Perçemi.
  • Maydanoz çayı
  • Biberiye çayı
  • Böğürtlen yaprağı çayı
  • Elma sirkesi.
  • Salatalık.
  • Karpuz.

40 gün adet gecikmesi normal mi?

Bununla birlikte 21-40 gün arası da normal kabul edilebilir. Döngünün her seferinde birkaç gün değişmesi de normal bir durumdur. Kanamaların bu döngü dışında görülmesi ise âdet gecikmesi olarak adlandırılır. Normal bir âdet döngüsü sırasında kadınların yumurtalıklarının birinden yumurta salınır.

Adet günü 10 gün geçerse ne olur?

Adet kanamasının 10 gün kadar gecikmesi, hormonal, fiziksel ve ruhsal pek çok problemin habercisi olabilir. Dolayısıyla böyle bir durumda doktora başvurmak için geç kalınmaması önerilir.

Kadınlar adet olmayınca ne olur?

Bu aralıktan kısa ya da uzun olması, adet düzensizliği olarak tanımlanır. Bu durum hamilelik belirtisi olabileceği gibi alta yatan başka bir hastalıktan kaynaklı da olabilir. Stres, çevresel ya da psikolojik faktörler, mevsimsel geçişler, hormonal durumlar ya da çeşitli ilaçlar bu duruma sebebiyet verebilmektedir.