Saksida fesleğen yetiştirmek

Fesleğen nasıl çabuk büyür?

Çünkü fesleğenin büyümek için en çok ihtiyaç duyduğu gün ışığıdır. Yaklaşık 7 gün içerisinde kök tutmaya, köklenmeye başlayacaktır. Sıklıkla sulamak gerekmez. Haftada maksimum 1-2 kez sulamak yeterli olacaktır.

Fesleğen kaç günde çıkar?

Saksıya ekilen fesleğen tohumları 10 gün içinde çimlenmeye başlar.

Fesleğen yaprakları neden dökülür?

Fesleğenin en büyük problemi toprağında oluşan küçük mantarlardır. Mantar hastalığına yakalanan bitki sararıp yaprağını döker bunun için ise; toprak seçiminde bol besinli humuslu toprak seçilmelidir. Fesleğen kökleri suyu sevmez bu nedenle toprak suyu tutmak yerine suyu süzmelidir.

Saksıdaki fesleğen yenir mı?

Son olarak, saksıda, evde yetiştirdiğiniz fesleğeni yemeklerde kullanmak istiyorsanız fesleğen budama işlemini bitkinizin gövdesi 10-15 santimetre olana dek bekletmeli, hemen ardından da en üst yapraklarını makasla dikkatlice keserek kullanmak şeklinde devam etmelisiniz.

Kurumuş fesleğen nasıl canlandırılır?

Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.

Fesleğen nasıl bir ortamda yetişir?

Fesleğeni ekmek için humus bakımından zengin, torflu toprak tercih edin. Fesleğeni mutlaka güneş ışığı alan ortamlarda yetiştirin. Fesleğen güneş ışığını sevdiği için, pencere kenarları, bahçe ve teras gibi güneş alan yerlerde yetiştirmeye özen gösterin. Ancak şiddetli rüzgarlara karşı önlem almayı da unutmayın.

Fesleğen kışın ekilir mi?

Öncelikle fesleğeni saksıda yetiştirecekseniz Mart ayında ekmeniz gerekir. Eğer bahçede yetiştirecekseniz Mayıs ayında ekmek idealdir. … Fesleğeni ekmek için humus bakımından zengin, torflu toprak tercih edin. Fesleğeni mutlaka güneş ışığı alan ortamlarda yetiştirin.