Selectra 50 mg ekşi

Selectra 50 mg ne işe yarar?

Selectra, SSRI (seçici serotonin geri alım inhibitörleri) grubuna ait antidepresanlardan biridir. Etken maddesi sertralin olan Selectra, depresyon başta olmak üzere, obsesif kompulsif bozukluk (OKB), kaygı bozukluğu, panik atak, travma sonrası stres bozukluğu hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Selectra sakinleştirir mi?

Selectra sakinleştirici veya uyku ilacı değildir ve mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekir.

Selectra bagimlilik yapar mi?

Antidepresan ilaçlar bu gibi sorunlara neden olmaz, bağımlılık yapmaz.

Selectra etkisi ne zaman geçer?

SELECTRA tedavisinin aniden kesilmesi halinde sersemlik, titreme, uyku bozukluğu, huzursuzluk, kaygı, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı ve uyuşma görülebilir. Bu belirtiler genel olarak ciddi değildir ve genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Bazı vakalarda 1 – 2 ay kadar sürebildiği bildirilmiştir.

Sertralin ne zaman etki eder?

Bu da depresyon, anksiyete ve obsesif kompülsif bozukluk gibi rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur. Sertralinin etkisinin tam anlamıyla görülmesi için ortalama olarak 4-6 hafta arasında kullanılması gerekmektedir. Bazı bireylerde etki daha erken de görülebilir.

Selectra bırakınca ne olur?

İlacı aniden bırakmak; 'kesilme sendromu' ya da 'yoksunluk sendromu' denilen tabloya yol açabiliyor. İlacı bıraktıktan bir-iki gün sonra aşırı sıkıntı, üzüntü, heyecan hali, çarpıntı hissi, şuur bulanıklığı, dalgınlık görülebilir. Ayrıca uykusuzluk ya da uyuklama hali ortaya çıkabilir.

Antidepresan ilaçlar beyne zarar verir mi?

Antidepresan ilaçların beyin hücrelerini öldürdüğü yönünde bilgiler depresyon ilaçları kullanan hastaları tedirgin etmektedir. Genelde halk arasında özellikle bilgisi az ama fikri çok kişilerin ürettiği bu efsanenin gerçek bir dayanağı bulunmamaktadır.