Tebellüğ belgesi nedir

resmi yazışmalarda, bir uygulamanın anlatıcısı muhattabına bu belgeyi uzatır. maksat bu uygulamanın duyurulması ve uygulamanın içresi kişilerce okunmasıdır. bu tür belgelerde duygusallığın d'si yoktur.

Tebliği tebellüğ ne demek?

Tebliğ kelimesiyle aynı kökten türemiş olan bu sözcük hem anlamak hem de tebliği anlayıp kabul etmek demektir. … Tebellüğ kelimesi ilk kez Hz. Muhammed'in tebliğini kabul edip Müslüman olan ashabı için kullanılmıştır. Tebliğ etmek mesajı ulaştırmak ve aktarmak anlamına gelir.

Kim tebellüğ eder?

Kim tebellüğ eder? Tebliğ Tebellüğ Belgesini hangi kurumlar ulaştırmalıdır: *Doğrudan bir şekilde tebliğ edilecek kişinin adresine, *Çağrıda bulunulması taktirinde PTT bayilerinden, *Askerler için en yakın üst amiri tarafından, *Hapishanede yatanlar için hapishanenin görevli müdürü tarafından verilmektedir.

Tebliğ tebellüğ kim yapar?

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, Tebligat Kanununun 60 ıncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. MADDE 4– (1) 2 nci maddede belirtilen merciler tarafından yapılacak tüm tebliğler, bu Yönetmelik hükümlerine göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) veya memur vasıtasıyla yapılır.

Tebliğ eden kim olur?

duyuran kisidir. her tebligatin bir teblig edeni ve bir veya birden cok tebellug edeni bulunur. tebellug edenler duyuruyu okuyup kabul ettiklerini bildirirler ve bu bir tutanakla tesbit edilir.

Tebliğ tebellüğ süresi ne kadar?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/1985 – 3220/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Tebliğ tebellüğ nasıl hazırlanır?

  1. TEBLİĞTEBELLÜĞ BELGESİ
  2. Tebligat yapılan memurun Adı ve Soyadı :
  3. Tebliğ tarihindeki görev yeri ve unvanı :
  4. Tebliğ edilen yazı, onay veya kararın tarih ve sayısı :
  5. Tebligatın konusu :
  6. Tebligatın yapıldığı tarih :
  7. TEBLİĞ EDEN: TEBELLÜĞ EDEN:
  8. İmzası : İmzası :

Tebellüğ ettim ne demektir?

resmi yazışmalarda, bir uygulamanın anlatıcısı muhattabına bu belgeyi uzatır. maksat bu uygulamanın duyurulması ve uygulamanın içresi kişilerce okunmasıdır. bu tür belgelerde duygusallığın d'si yoktur.