Tekirdağ lavanta tarlası nerede

Tekirdağ lavanta tarlaları hangi köyde?

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Karahisarlı Mahallesi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda lavantanın ekiminin arttığını söyledi.

Tekirdağ lavanta tarlası nerededir?

Hafta sonunu Trakya illerinde geçirmek isteyen İstanbullu vatandaşlarında akın akın gelmesiyle İstanbul'un hemen yanı başında bulunan Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesindeki lavanta tarlaları ziyaretçi akınına uğradı.

Tekirdağ lavanta bahçesi ne zaman gidilir?

Lavantalar, haziran ayında çiçeklenmeye başlamakta ve ay sonunda tamamen morarmaya başlamaktadır. Bu süre ortalama 45 ile 50 gün arasında sürmektedir. Ağustos ayında hasat edilen lavanta tarlalarının köyü mora boyadığı o eşsiz görsel şöleni yakalamak için Kuyucak Köyü temmuz ayının başında ziyaret edilebilir.

Lavanta tarlasına ne zaman gidilir?

Normal şartlarda lavantalar Haziran ayında çiçeklenmeye başlıyor, Temmuz'un ikinci haftasıda da hasat ediliyor. Yani köyün en güzel hallerini görmek için en ideal zaman Haziran sonu ve Temmuz başı.

Lavanta üretimi nasıl yapılır?

Dalları kesildikten sonra toprağa ekilir ve toprağın üstü kapanır. Ardından kök salması ve filizlenmesi açısından lavanta 2 günde 1 sulanır. Lavantanın ekildikten sonra filizlenmesi ve kök salması yaklaşık 3 ila 6 hafta arasında sürmektedir. Lavanta yetiştirmek için mutlaka verimli bir toprağa ihtiyacınız vardır.

En güzel lavanta bahçesi nerede?

Lavanta tarlaları denilince akla gelen ilk yer Fransa'nın Provans bölgesi gelmektedir. Fakat Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde yetiştirilen lavantalar her geçen gün daha da meşhur hale gelmektedir. Lavanta Bahçeleri Kuyucak Köyüne gelmeden sağlı sollu sıralanmaktadır.

Muğla lavanta köyü nerede?

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi'nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen lavanta bitkisi, güzelliğiyle hem turistlerin hem de yerli halkın ilgisini çekiyor.