Tepsi börek tarifi resimli

Tepsi böreği kaç kat olur?

Özetle bir kat peynirli bir kat soslu olacak şekilde yufkalar diziliyor. Börek dilimlenir ve kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir, her yerinin ıslanması sağlanır. Üzerine susam serpilerek sonrasında 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Tepsi böreği hangi peynirle yapılır?

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  1. 6adetyufka.
  2. 100grambeyaz peynir.
  3. 100gramkaşar loru.
  4. 50gramkaşar peyniri.
  5. 1tutammaydanoz.
  6. 1/2su bardağıtereyağı (eritilmiş)
  7. 1su bardağısıvı yağ
  8. 1su bardağısüt.

Tepsi böreği sosu nasıl olur?

Böreğin sosu için; zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Yarım yağlı beyaz peyniri rendeleyip lor peyniri ve kıyılmış maydanozlarla karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini bir parça tereyağı ile yağlayın.

Tepsi böreği hamuru nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Gerekirse unu tezgaha serperek toparlayın.

Tepsi Böreği nasıl yumuşak olur?

Yufka böreği yaparken tüm yufkaları sütle ıslatırsanız daha lezzetli olacaktır. Yumuşak bir börek yapmak istiyorsanız bir yumurta ve bir şişe sodayı çırpıp böreğinizi fırına vermeden önce üzerine sürün. Hem yumuşak olacak hem de çok fazla kabarmayacaktır.

Tepsi Böreği nasıl kabarık olur?

Eğer böreklerin kabarmasını istiyorsanız yufkaların arasına süreceğiniz sosta soda kullanmalısınız. l Yufkaları sodalı ve yağlı bir karışıma batırarak ıslatabilirsiniz veya tepsiye serdiğiniz her katın üzerine bu sostan sürebilirsiniz. Böylelikle böreğiniz hem kabarır hem de kurumaz.

Peynirli börek hangi peynirden yapılır?

Peynirli su böreğinde ise mümkünse sadece sert beyaz peynir kullanılmalıdır. Elbette kaşar, gravyer ya da bol yağlı eriyen beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Bunlar böreğinizin içinde eridiklerinde sıcakken enfes bir görüntü oluşturur. Ancak börek soğuduğunda bu eriyen peynirler donar ve tadı kaçar.