Tereyağlı haşlanmış mısır

Tereyağlı süt mısır nasıl yapılır?

Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun…

Tereyağlı mısır nasıl?

Tarif:

  1. Arçelik Ankastre Ocak'a derin bir tencere alın.
  2. İçine tereyağını ekleyip erimesini sağlayın.
  3. Üzerine mısırları atıp kavurmaya başlayın.
  4. Mısırlar patlarken arada tencereyi kapağını açmadan sallamayı ihmal etmeyin.
  5. Tuzlu seviyorsanız mısırları kavururken ya da sonrasında ekleyebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun!

31-Dec-2019

Hazır haşlanmış mısır nasıl yapılır?

Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.

Haşlanmış mısır nasıl yapılır?

Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Süt mısır baharatı nasıl yapılır?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : Kavrulan salçanın üzerine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı pul biber ekleyerek karıştıralım. Baharat ve salça ile harmanlanan mısırımızı bardaklara ya da küçük kuplara alalım.

Süt Mısıra hangi baharatlar konur?

Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Tereyağı ile mısır patlar mı?

Mısır patlatmak için tereyağı yerine sıvı yağ tercih ettiğinizde daha iyi sonuç alırsınız. Çünkü tereyağı mısırların tümü ya da çoğu patlayana kadar yanabilir ve bu da koyu renkli ve acımsı lezzete sahip patlamış mısırlar hazırlamanıza neden olur.