Tez yazarken başlık numaralandırma

Tezde başlık numaralandırma nasıl yapılır?

Numaralandırma: Başlıklar, derecelerini belirtecek şekilde “ondalık sistem” ile numaralandırılırlar. Başlıklar bölüm numarası, kaçıncı başlık olduğu, hangi başlığın alt başlığı olduğuna göre numaralandırılmalıdır (1, 1.1, 1.1.1, …)

Başlık numaralandırma nasıl yapılır?

Başlıklarınızı numaralandırma

  1. Yerleşik başlık stilleri kullanan belgenizi açın ve ilk Başlık 1'i seçin.
  2. Giriş sekmesindeki Paragraf grubundan Çok Düzeyli Liste'yi seçin.
  3. Liste Kitaplığı kısmından, belgenizde kullanmak istediğiniz numaralandırma stilini seçin.

Tez yazarken başlıklar nasıl yazılır?

Birinci dereceden bölüm başlıkları BÜYÜK HARF ile yazılmalıdır. İkinci ve üçüncü dereceden başlıklarda ise her sözcüğün ilk harfi büyük ötekiler küçük yazılmalıdır. İkinci ve üçüncü derece başlıklarda ve, veya, ile gibi bağlaçlar küçük harfle yazılmalıdır. Her dereceden bölüm başlıkları Koyu (Bold) olarak yazılmalıdır.

Tezde başlıklar nasıl olmalı?

İyi bir başlık, genel itibariyle 10-12 kelimeden oluşmalıdır. Uzun bir başlık öncelikle sizin, sonra da okurların dikkatinin dağılmasına neden olabilir. Tezinize uygun, tanımlayıcı kelimeler kullanın. İyi bir başlık, tezde kullanılan anahtar kelimelerden bazılarını içerir.

Çok düzeyli liste nasıl yapılır?

Yeni çok düzeyli liste tanımla

  1. Değiştirmek istediğiniz metni veya numaralandırılmış listeyi seçin.
  2. Giriş sekmesinin Paragraf grubunda Çok Düzeyli Liste'nin yanındaki oka. …
  3. Sol alt köşedeki Diğer'e tıklayarak Çok Düzeyli Liste iletişim kutusunu genişletin.
  4. Liste düzeyinde değişiklik yapmak için, listede bu düzeyi seçin.

3 düzey başlık nedir?

Üçüncü Düzey Başlık: Paragraf boşluğu (girintisi) bırakılarak, koyu renk, sadece baş harfi büyük, sonuna nokta konularak. d. Dördüncü Düzey Başlık: Paragraf boşluğu (girintisi) bırakılarak, sadece baş harfi büyük, koyu renk, eğik (italik), sonuna nokta konularak.

1 düzey başlık ne demek?

Birinci Düzey Başlık: Ortalanmış, koyu renk, sadece baş harfleri büyük. b. İkinci Düzey Başlık: Sola yaslanmış, koyu renk, sadece baş harfleri büyük. c. Üçüncü Düzey Başlık: Paragraf boşluğu (girintisi) bırakılarak, koyu renk, sadece baş harfi büyük, sonuna nokta konularak. d.