Tutmac corbasi hangi yoreye ait

Tutmaç çorbası geçmişi Selçuklulara dayanan çok eski lezzetlerden birisi. Erişte, yeşil mercimek ve yoğurtla yapılan adı "Tutma-aç"tan gelen çorbanın tarifi yörelere göre farklılık gösterir. Aşağıdaki tarif Bingöl yöresine ait.11 Aug 2020

Yoğurtlu Yüksük çorbası hangi yöreye ait?

Yüzük (Yüksük) Çorbası (Adana Yöresi)

Erişte çorbası nereye ait?

Erişte çorbası olarak da bilinen tutmaç çorbası Türk mutfağına özgü bir çorbadır.

Çeşmi Nigar çorbası hangi yöreye aittir?

Çeşmi Nigar çorbası, Osmanlı mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan bir çorbadır.

Yuzuk çorbası hangi ile ait?

mersin bölgesine has bir yemek olup, bildiğimiz mantıyı oluşturan kıymalı hamur tanelerinin üçgen değil de, tepede buluşan bir konik gibi birleştirilip, daha sonra şehriye çorbasıyapar gibi pişirilmesiyle yapılan yemek çeşidi. içine nohut da atılabilir.

Adana usulü yüksük çorbası nasıl?

Yüksük Çorbası (Adana Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye suyu ve tuzu koyun, kaynamaya bırakın. …
  2. Diğer yandan bir tavaya sıvı yağ ve salçayı koyun. …
  3. Önceden soyup ezdiğiniz sarımsakları, kuru naneyi, nar ekşisini biraz da su koyarak tavadaki salçalı sosa ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Yoğurtlu mantı çorbası nasıl yapılıyor?

Yoğurtlu Mantı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye yoğurt, yumurta ve un alınır, çırpılır.
  2. Su eklenip çırpılır ve ocağın altı yakılır.
  3. Kaynayana kadar karıştırılır, çorbanın kesilmemesi için devamlı karıştırın.
  4. Kaynadığı zaman mantılar atılır (nohutlu olursa mantı ile beraber ilave edilir), pişmeye bırakılır.

Yeşil mercimek çorbası hangi yöreye aittir?

Mercimek çorbası, ana malzemesi kırmızı, sarı veya yeşil mercimekten oluşan; un, tuz, tereyağı, et suyu, soğan, kırmızı veya karabiber ile hazırlanan çorba….

Mercimek çorbası
Ülke(ler)Filistin, Irak, İsrail, Mısır, Türkiye, Ürdün
BölgesiOrta Doğu
TürüÇorba
Servis şekliSıcak