Vajinada beze tedavisi

Vajinada dış dudakta şişlik ne iyi gelir?

Vajinada şişmeye genellikle iltihap neden olduğundan doktorunuz size antibiyotik reçete edecektir. Her gün 10-12 bardak su içmeye devam edin. Su içmek vücuttan iltihabın atılmasında, vajina şişmesinin geçmesinde önemli rol oynayacaktır.

Bartholin Sismesine ne iyi gelir?

Bartholin kisti kendiliğinden geçer mi? Bartholin kistinin kendiliğinden geçmesi için, kistin patlaması ve içeriğinin tamamen dışarı boşalması gerekir. Bu aşamada antibiyotik ile ağrı kesici ilaçlarla geçici bir rahatlama sağlanır. Bu durumda bartholin kistinin tekrarlama olasılığı vardır.

Vajina apsesi nedir?

Vajinal Apse Nedir ? Vajinada apse, özellikle cinsel olarak aktif kadınlarda görülen apselerden bir diğeridir. Vajina, mikroplara yoğun maruz kalınan bir bölgedir. Vajinada bir zorlanma sonucu yüzeylerinde çatlak oluşumu, mikropların buradan girip çoğalarak vajinada apse oluşmasına neden olur.

Bartholin apsesi ağrısına ne iyi gelir?

Bartholin Kist ve Apselerine Evde Bakım Günde 4-5 defa deriyi yakmayacak kadar sıcak su içine 10-15 dakika oturma banyoları bu kist ya da apselerin drene olmasını sağlayabilir. Bu tedavi genellikle Bartholin kistleri için geçerli olduğu halde, apse durumunda doktorlar tarafından drenaj yapılması uygundur.

Vajina iç dudakta sivilce benzeri şişlik ya da iltihap nasıl geçer?

Sivilceyi tedavi etmek için önce vajinanızı yıkayıp kurulayın ve bir damla lavanta yağını vajinadaki sivilce olan bölgeye uygulayıp bekletin. Sivilceler yok olana kadar aynı işlemi günde 2-3 kez tekrarlayın. Vajinada sivilce için en kolay, en basit ve en iyi kürlerden biri sıcak komprestir.

Bartholin kisti kaç günde geçer?

Yaklaşık 10 gün içerisinde bölge iyileşmektedir. Ancak uygulanan yöntem ne kadar başarılı olursa olsun Bartholin kistinin tedaviden sonraki ilk 6 ay içerisinde yenileme olasılığı %25 ile %30 civarındadır.

Bartholin apsesi nasıl geçer?

Bartholin kisti ve apse tedavisi; lokal veya sedasyon anestezi altında yapılabilir. Cerrahi yöntem ise kist duvarının dışarı doğru ağızlaştırılması yani Marsupializasyon tekniğidir. Marsupializasyon tekniğinde, kist veya apse üzerine 1-2 cm'lik bir kesi yapılarak bezin içindeki mukus veya apse boşaltılır.