Yerli su kaplumbağası

Su kaplumbağasının adı nedir?

Kızıl yanaklı su kaplumbağası (Trachemys scripta elegans), Emydidae familyasına ait bir kaplumbağa alt türüdür. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası veya Singapur kaplumbağası olarak da bilinen bu tür ve alt türleri Amfibik bir yaşama sahiptir ve evcil hayvan olarak dünyanın dört bir yanına yayılmıştır.

Su Kaplumbağası Türkiyede nerede yaşar?

Genel olarak ılıman kıyıları seven özel su kaplumbağaları Caretta Carettalar Atlantik, Hint ve Pasifik Okyanus kıyılarında yumurtlamaktadır. Akdeniz'deki yuvalama alanları Yunanistan, Kıbrıs ve Türkye'dir. Ülkemizde Adana ilindeki Dalaman, Belek, Anamur, Dalyan , Köyceğiz doğal yumurtlama alanları arasındadır.

Su kaplumbağaları neden yasaklandı?

El koyulan kaplumbağalar ise hayvanat bahçesine teslim edildi. … Bu hayvanların tabiata kaçmaları ya da bırakılmaları durumunda yurdumuzdaki su kaplumbağalarının nesli tehlike altına gireceği için satışı yasaklanmıştır.

Su kaplumbağaları sahiplerini tanır mı?

Sahiplerini tanırlar Birçok insan bunun farkında olmasa da kaplumbağalar sahiplerinin seslerini ve görüntülerini tanırlar. Akvaryumun bulunduğu odaya girdiğinizde sizi görürler ve selamlamak üzere su yüzeyine doğru yüzerler.

Evcil su kaplumbağası kaç yıl yaşar?

SU KAPLUMBAĞASI KAÇ SENE YAŞAR? Su kaplumbağalarının ömrü ise, kara kaplumbağalarına göre daha kısadır. Deniz kaplumbağası yaşam süresi ortalama olarak 25 ile 50 yıl arası değişmektedir. Evcil hayvan olarak beslenen su kaplumbağaları ise ortalama olarak 30 yıla kadar yaşayabilmektedir.

Kaplumbağanın türünü nasıl anlarız?

Kaplumbağaların cinsiyetini anlamanın en yaygın yolu kuyruk uzunluğuna bakmaktır. Dişi kaplumbağaların daha kısa ve ince kuyrukları vardır. Erkekler ise daha uzun ve kalın kuyruklara sahiptir. Erkeklerin kloak açıklığı da dişilere kıyasla kuyruğun ucuna daha yakındır.

Kaplumbağalar ne sevmez?

Evinizdeki kaplumbağa için bezelye, lahana, havuç, brokoli, lahana ve bal kabağını çok küçük parçalara ayırıp verebilirsiniz. Kaplumbağaya kesinlikle süt ve süt ürünleri vermemelisiniz. Bu hayvanlar süt ürünlerini sindirirken çok zorlanır ve tükettiği besinlerden değildir.