Çiftçiler için faizsiz kredi

Çiftçiye en uygun krediyi hangi banka veriyor?

Ziraat Bankası Tarım Kredisi Ziraat Bankası tarafından verilecek olan kredilerden bir diğeri de tarımsal mekanizasyon alımlarına yönelik olarak verilmektedir. Tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösterecek olan üreticilerin tarım aletleri alması için uygun faiz oranları ile krediler verilmektedir.

Devlet destekli tarım kredisi nasıl alınır?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Çiftçi kredisi şartları nelerdir?

Genç Çiftçi Kredisi başvuru şartları nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Türkiye'de yerleşik olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış – 30 yaşından gün almamış olmak.
  • Eğitim verilecek konularda tarımsal faaliyet yapmayı veya mevcut tarımsal faaliyetini büyütmeyi ya da bir tarımsal işletmede çalışmayı istemek.

Çiftçi kredisi faizi ne kadar?

Hayvancılık ve su ürünleri kredisi Ziraat Bankası' nın çiftçilere yönelik olarak verdiği kredilerin ortak özellikleri vardır. Bu krediler HASAT ÖDEMELİ olup faiz oranları yıllık %5- %6 civarlarındadır. Kredinin 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ olduğu söylenmektedir.

Tarım Kredi Kooperatifi ne kadar kredi verir?

Kooperatiflerin genel kredi yetki limiti 50.000 TL'dir. Bölge Birlikleri tarafından özel yetki limitleriyle 250.000TL'ye kadar kooperatiflere kredi yetki devri yapılabilir. Kooperatif limitlerini aşan kredi limit talepleri Bölge Birliklerinin onayına sunulur.

Tarla tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Satın alınmak istenen arsanın imarlı olması durumunda arsaya ipotek konularak kredi alabilirsiniz. Arsanın imarı yok ise sahip olduğunuz başka bir gayrimenkule ipotek koydurarak arsa kredisi kullanabilirsiniz.

Devlet teşvik kredisi kimlere verilir?

Özellikle kırsal kalkınma destekleme programlarında teşvik kredisi, hayvancılık sektörünün hareketlenmesini sağlamak amacıyla küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve kümes hayvancılığı gibi tarımsal alanlarda faaliyet göstermek isteyen girişimciler için sağlanır.