Çks kaydı nasıl yapılır

ÇKS'ye kaydolmak veya kayıtlarını güncellemek üzere il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunan çiftçilerden, Çiftçi Kayıt Formu (EK-1) istenir. İnternet ortamından ve/veya e-devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda sistemdeki ilgili alanlar doldurulur.

Ilk kez ÇKS nasıl alınır?

Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.

Çiftçi kayıt belgesi nasıl alınır?

Çiftçilik ile uğraşan kimselere devlet tarafından verilen destekten faydalanmaları için ilk önce çiftçi belgesi alınır. Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.

Çiftçi kayıt Sistemi için ne gerekli?

Çks Başvurusu için gerekli belgeler evraklar

  • Çiftçi Kayıt Formu.
  • T.C. Kimlik Numarasını Gösterir Nüfus Cüzdanının Fotokopisi ( Nüfus Cüzdanlarında Kimlik Numarası Olmayan Çiftçilerden, Nüfus. …
  • Tüzel Kişilerden Ticaret Sicil Gazetesi, İmza Sirküleri Ve Yetki Belgesi.
  • Çiftçi Belgesi Örneği.

2022 ÇKS başvuruları ne zaman?

2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (#ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular İl ve İlçe Müdürlüklerimizden yapılacaktır. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için başvuru işlemlerini, başvuru tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

Çiftçi belgesi için en az kaç dönüm arazi?

Seracılık gibi dar alanda yapılan üretimler için 500 metrekare arazi kaydı bulunması veya sadede bir büyükbaş hayvanın bulunması da çiftçilik faaliyeti sayılmaktadır. Bu nedenle sahibi olduğunuz bir hayvan veya kiraladığınız bir dekar arazi ile dahi tarımsal faaliyet gerçekleştiriyorsanız çiftçi belgesi alabilirsiniz.

ÇKS kaç yıl geçerli?

ÇKS Belgesi bir yıl geçerliliği olan bir belgedir. Aslı gibidir olarak onaylanmamış veya mühürsüz ÇKS belgeleri geçerli değildir. ÇKS Belgesi, tarım müdürlüklerinden ücret karşılığında verilir. Alınan ücrete karşılık döner sermaye alındısı makbuzu verilmektedir.

Ziraat Odasından çiftçi belgesi nasıl alınır?

Çiftçi Belgesi için Ziraat Odasına kaydınız olması gereklidir. Ziraat Odasına kayıt yaptırdıktan sonra yıl içinde sınırsız Çiftçi Belgesi alabilirsiniz. Ülkemizde tarımsal faaliyetin belgelenmesi için Çiftçi Belgesi ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi adında iki belge kullanılmaktadır.