Şekersiz portakal marmelatı

Şekersiz portakal marmelatı nasıl yapılır?

Portakal severlere tupturuncu marmalet, rafine şekersiz ve çok lezzetli portakallar sirkeli suda bekletilir. Yıkanır. Acısının çıkması için: Portakallar 5-6 yerinden rende ile rendelenir 8-10 saat suda bekletilir. Arada suyu değiştirilir. 8-10 saat sonra portakallar rondoda kabukları ile çekilir.

Şeker ilavesiz portakal reçeli nasıl yapılır?

Bir tencereye rondodan geçirdiğiniz karışımı, portakal içlerini ve portakal suyunu koyarak, 20 dakika kadar kaynatın. Dilerseniz içerisine aroma katması adına tarçın ve vanilya da ilave edebilirsiniz. Altını kapadıktan sonra kavanozlara doldurun. Gönül rahatlığıyla yiyin, afiyet olsun.

Portakal reçeline vanilya konur mu?

Portakalın kabuklarını soyacak ile soyun tencereye su koyup kaynatın. Toz şekerden 1 bardak ayırıp portakal kabuklarını iyice ovup acısını çıkarın. Kalan şekeri tarçını karanfili suyu ve çubuk vanilya özünü ocağa koyup kaynatın. Portakal kabuğunu yıkayarak suyunu sıkın ve şerbete ekleyin.

Portakal reçeli nasıl pişirilir?

Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.

Portakal reçeli marmelatı nasıl yapılır?

Portakal ve limonları soyup kabukları ile ayrı birer tencereye koyun. Acı tadı gitmesi için kabukları birkaç su değiştirerek kaynatın. Kabuklar ile meyveleri birleştirip ağırlıklarının 2 katı kadar suda yarım saat pişirin. Pişen meyvelere 2 su bardağı şeker ilave edin ve 15 dakika daha karıştırarak pişirin.

Portakal ile neler yapılır?

Portakallı Tarifler :

  • Zeytinyağlı Portakallı Kereviz.
  • Portakallı Yer Elması
  • Portakal Dilimlerinde Kereviz Salatası
  • Portakal Kasesinde Kereviz Salatası
  • Portakallı Limonata.
  • Portakal Reçeli.
  • Portakal Kabuğu Reçeli.
  • Portakallı Salata Sosu.

Portakal Pektini nasıl yapılır?

Ticari pektin elma, limon ve portakalların suları alındıktan sonra geriye kalan posadan elde edilir. Bu posa 50-120 dk süresince 60-100°C'de tartarik, limon ve süt asidi gibi organik asitlerle veya fosfat, sülfat, klorür asidi gibi inorganik asitlerle tepkimeye sokulur. Karışım presten geçirilir ve santrifüj edilir.