2 yıllık sağlık kurumları işletmeciliği maaşları

2 yıllık sağlık kurumları işletmeciliği ne kadar maaş alır?

Burada tecrübe veya referans pek etki etmemektedir. Devlette göreve başlayan sağlık bölümü mezunu ortalama 4200-4700 TL bir maaş alabilmektedir. Müdür veya üstü kadrolara atanması durumunda ise 6500-7000 lira civarında bir maaş alabilmektedirler.

2 yıllık sağlık kurumları işletmeciliği okuyanlar ne iş yapar?

Mezun olan öğrenciler; kamu hastanelerinde, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilmektedir.

Sağlık Yönetimi maaş ne kadar?

Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunları Maaşları Ancak bir hastanede hastane müdür pozisyonunda ise 8 bin lira maaş alabilirler. Sağlık yönetimi bölümünden mezun olup bir hastaneye başhekim ve hastane başkanı gibi pozisyonlarda çalışılıyorsa kişinin maaşı 15.000 ile 28.000 lira arasında değişiklik gösterir.

Sağlık kurumları işletmeciliği kaç puanla atanır?

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ KPSS TABAN PUANI

Kadro KoduMinPuanMaxPuan
3113173
311657372,93486,712
311698777,28577,285
311698968,57268,572

Sağlık kurumları işletmeciliği hastanelerde ne iş yapar?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları Mezunları hastane ve kamu kurumlarının işletmeciliğini yapabilen pozisyonlarda görev yaparlar. Çalışılan hastanelerde sağlık politikası kurar ve yürütülmesini sağlarlar. Hastane sağlık bilgi sistemleri kurulumu ve yönetimini icra ederler.

Sağlık kurumları işletmeciliği staj var mı?

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ | Zorunlu Staj Var Mı? … Öğrenciler 8. yarıyılda haftada iki gün (16 saat) olmak üzere toplam 14 hafta staj yapmakla yükümlü olacaklardır. Stajlar ilde bulunan kamu ve özel sağlık kuruluşlarında bölümde görevlendirilen öğretim elemanlarının kontrol ve koordinasyonunda gerçekleştirilecektir.

Sağlık kurumları işletmeciliği okuyan ne iş yapar?

Çalışma Alanları

  • Kamu hastaneleri, özel ya da üniversite hastanelerinde,
  • Tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında,
  • Rehabilitasyon merkezlerinde,
  • Emekli Sandığı, BAĞ-KUR, SGK gibi kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde,
  • Ecza Depoları ve ilaç firmalarında çalışma imkânına sahiptirler.