Devlet arşivleri belge isteme

Başbakanlık Osmanlı Arşivine nasıl girilir?

Arşivlere, Devlet Arşivleri internet sitesi veya e-Devlet üzerinde erişim mümkün. Belge Tarama Sistemi BETSİS'e girmek için üye olmak yeterli. Üstelik araştırmacı olmak da gerekmiyor. OSMANLI VE CUMHURİYET DÖNEMİ ARŞİVLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIN!

Arşivlik belge nedir?

Arşiv Belgesi (Archive Records): İdari ve/veya entelektüel kullanımı için saklanıp düzenlenen arşivsel değere sahip belge. Arşiv Fonu (Archive Group): Arşivlerin düzenlenmesinde kaynaklık eden birim veya kuruluşu esas alan temel bölüm.

Devlet arşivlerinde nasıl araştırma yapılır?

Araştırma hizmeti, 2 Ekim 2021 tarihli ve 31616 sayılı T.C….http://katalog.devletarsivleri.gov.tr adresinden Belge Tarama Sistemi giriş ekranı açılır.

  1. Giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre girilir.
  2. Giriş yapıldıktan sonar üst menüden “Basit Arama” veya “Detaylı Arama” kısmından tarama yapılır.

Osmanlı arşivini kim sattı?

1931 yılında, asla unutulması ve affedilmesi mümkün olmayan bir gaflet neticesinde, çoğu maliyeye ait osmanlı dönemi arşiv belgesi, sorumsuz, milli kültür ve şuurdan habersiz bir iki kişinin gayretiyle bulgaristan'a, okkası 3 kuruş 10 paraya hurda kağıt olarak satılmıştır.

Başbakanlık Osmanlı Arşivi Nerede?

Arşiv, günümüzde resmî olarak Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi olarak adlandırılmaktadır ve Devlet Arşivleri Başkanlığına bağlıdır. Arşivin muhafaza edildiği kompleks İstanbul'un Kâğıthane ilçesinde bulunmakta olup Osmanlı Arşivi Külliyesi adını taşımaktadır.

Osmanlı Arşivi hangi ülkeye satıldı?

Eski Osmanlı Arşivi Daire Başkanı İsmet Demir, bir bölümü kağıt hamuru yapılmak üzere 1931 yılında okkası 3 kuruşa Bulgaristan'a satılan Osmanlı arşivinin kopyalarının geri getirilmesinde önemli rol oynadı.

Arşivlemenin temel amacı nedir?

Arşivciliğin amacı; genel anlamda, belgeleri korumak, aranan belgeye en kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlamak, belgenin kullanımını sağlamak ve yıllarca kullanılabilecek ortamda muhafaza edebilmektir.