Ek gıdaya geçişte katı kaka

Ek gıdaya gecince kaka nasil olur?

Ek gıdaya geçişte turuncu renkli kaka görülmesi çok sık rastanan bir durumdur. Eğer bebeğiniz son günlerde havuç ya da tatlı patates gibi turuncu renkli gıdalar tükettiyse kakasının rengi turuncu olabilir.

Ek gıda alan bebek kaç gün kaka yapmayabilir?

Bazen minikler 3-4 gün boyunca kaka yapmayabilir. Bu durum özellikle anne sütünden formül mamaya geçme, mama değiştirme, ek besine geçiş ve diğer beslenme alışkanlıkları değişiminde gözlenir. Genelde önemli bir sorun yoktur. Ancak bu süre 5 günü aştığında derhal uzman bir çocuk hekimine götürülmesi gerekir.

Bebekler ne zaman katı kaka yapar?

6-12 aylık bebekte kaka rengi bebeğinize verdiğiniz besine göre değişiklik gösterir, daha yoğundur ve çok koku yapar. 1-3 yaş arası bebekler de kaka kıvamı biraz daha sertleşir ve yetişkinlerinkine benzer ve oldukça kötü kokar.

Ek gıdaya geçişte kabızlığa ne iyi gelir?

Bebeğe günlük 60 – 100 ml kadar meyve suyu verilmesi, laksatif etkiyle kabızlığı önlerken ek gıda olarak gerekli besin ve vitaminlerin teminini sağlar. Günlük diyette lif yönünde zengin elma, armut, kuru erik püresi, bezelye gibi gıdalara ağırlık verilmesi kabızlığın giderilmesinde yararlıdır.

Bebekler mama yedikten sonra neden kaka yapar?

Mamalar bebek barsağında anne sütünden daha uzun süre kalır. Bu nedenle mama ile beslenen bebek 4-6 defa kaka yapar.

Bebek dışkısının renginden hangi sorunlar anlaşılır?

Bebeğin dışkısında yer alan değişimler önemlidir. Bebeğin kaka rengi; koyu yeşil ve sümüksü ise ayrıca huzursuzluk da varsa bebeğin rahatsız olduğunu düşünmek mümkündür. Bebekte; soğuk algınlığı, nezle, grip, ishal ve ateş gibi olağan dışı durumlarda dışkının rengi değişebilmektedir.

6 aylık bebeğin kaç gün kaka yapmaması normal?

Normal olarak bazı bebekler günde 6-7 kez kaka yapabildikleri gibi 4-5 günde bir kez de yapabilirler. Eğer bebek; zorlanmadan, yumuşak kıvamda kaka yapıyorsa, beslenmesi ve kilo alması uygunsa, karnında şişkinlik olmuyorsa 5 gün bile kaka yapmaması kabızlık olarak değerlendirilmez.