Endoskopi nasıl yapılır görüntülü

Endoskopi yapılırken Bayıltılıyor mu?

Birçok hastada endoskopi işlemi bayıltılarak veya uyutularak (genel anestezi altında) yapılabilir. Ortalama 3-5 dakika gibi çok kısa süren bu işlem esnasında hasta anestezi ekibi tarafından damardan verilen çeşitli ilaçlar ( fenatanil, dormicum, propofol, buscopan, metpamid, vb) sayesinde uyutulur.

Mideye kamera nasıl atılır?

Endoskopi işlemi sedasyonla birlikte kolay uygulanan bir işlemdir. Endoskopi işlemi ağız yoluyla girilerek mide ve mide duvarına ya da anüs yoluyla girilerek bağırsaklara bakılması işlemidir. Bu işlemler hastanın bulgularına ve yapılacak işleme bağlı olarak 10 dakika ile 30 dakika arasında değişiklik gösterebiliyor.

Endoskopi yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Endoskopi sonrasında 2 saat bir şey yenilip içilmemesi önerilmektedir. Bu endoskopi sonrasında oluşabilecek mide bulantısı ve kusmanın önüne geçecektir. 2 saat sonrasında ise beslenmeye sıvı olarak başlamanız önerilmektedir.

Uyutmadan endoskopi nasıl yapılır?

İşlem sedoanaljezi ile yani hafif uyutularak veya hasta isterse sadece boğaza sıkılan lokal anestezik bir sprey ile uyutulmadan yapılabilir. Gastroskopi (endoskopi) işleminde hasta işlemden önce en az 8 saat aç olmalıdır.

Devlet hastanesinde endoskopide uyutulur mu?

Hastanemizde Endoskopi ve Kolonoskopi Anestezi ile Yapılmaktadır. Hastanemiz Endoskopi ve Kolonoskopi birimlerinde anestezi ile uygulama yapılmaktadır. Anestezi yardımı ile yapılacak olan uygulamalar sayesinde hastalar endişe, huzursuzluk, korku ve psikolojik anlamda sıkıntı gibi sorunlardan da uzaklaşır.

Endoskopi sonrası ağrı olur mu?

Bazı hastalarda endoskopi yan etkileri, birkaç gün sürebilen boğaz ağrısı veya anesteziye bağlı gelişen halsizlik şeklinde görülebilir. Endoskopi sonrası riskler düşük olsa da şiddetli mide yanması, karın ağrısı, kan gelmesi, kusma, nefes zorluğu aşağıdaki durumların gözlemlenmesi halinde mutlaka bir hekime danışınız.

Endoskopinin yan etkileri nelerdir?

Endoskopi sırasında ya da sonrasında gelişebilen komplikasyonlar

  • Kan basıncında düşme.
  • Kalp ritim bozukluğu.
  • Solunum sıkıntısı
  • Akciğer enfeksiyonu ve Bağırsak enfeksiyonu.
  • Doktorun doku numuneleri aldığı veya polip çıkardığı bölgeden kanama.
  • Sindirim kanalında kanama ya da delinme.