Etli soğan yahnisi

Etli soğan yahnisi nasıl pişirilir?

Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Antep usulü soğan yahnisi nasıl yapılır?

Nefis Nohutlu Soğan Yahnisi (Gaziantep Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Etleri yıkayıp süzdürerek tencereye alıp kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  2. Suyunu çeken etimize salçayı ilave edip bir iki dakika kavurduktan sonra haşlanmış nohut ve bir su bardağı sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Kuru soğan yahnisi nasıl yapılır?

Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın. Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soğan yahnisi hangi etten yapılır?

Soğanlı Yahni İçin Malzemeler : 600 gr kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti. 500 gr arpacık soğan. 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı

Soğan yahnisi düdüklüde kaç dakikada pişer?

Kullanacağınız etin çeşitine göre, soğan yahnisi tencerede geç pişer. Düdüklü tencerede ise, 20 dakikada soğan yahnisini yaparsınız. Soğan yahni yapımında istenilen miktarda et ve soğan kullanılabilir.

Yahni kac dk Piser?

Tuz defne yaprağı karabiberi atıp suyunu verelim. Düdüklünün kapağını kapatıp pişirelim. Zaman vermiyorum düdüklünüzün pişirme performansına göre değişiklik gösterebilir. Benim düdüklümde 20 dakikada yumuşacık lokum gibi pişti.

Kuru soğan Yemeği nasıl yapılır?

Önce tencerede kızdırdığımız sıvı yağa kıymayı ekliyoruz . Daha sonra iri iri kıydığımız soğanları ve yıkadığımız pirinci ekliyoruz. Soğanların ölmesini beklemeden salçasını ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. En son üzerine çıkacak kadar su ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.