Hayvancılık hibe desteği şartları

Kişilerin öncelikle en az 1 yıl süre ile Tarım ve Ormancılık Bakanlığı sisteminde bulunması gerekmektedir. Kişilerin en az bir yıl hayvancılık faaliyeti göstermiş olması aranacaktır. Hibe desteği için başvuru yapacak kişiler, genç çiftçi olarak proje kapsamında başvuru yapabilirler.09-Jul-2021

Hibe desteği 2021 başvuru ne zaman?

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi 2021-2022 Başvuru Dönemi Başvuruları 31/10/2021 tarihinde başlayıp, 31/01/2022 tarihi saat 23:59'da sona erecektir.

Hayvancılık yapmak için nereye başvurulur?

Başvurular Nereye Yapılmaktadır: GAP, DAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki 41 ilde, inşaat yatırımları için doğrudan İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine, damızlık erkek materyal alımları için ise İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurular yapılmaktadır.

Küçükbaş hibe desteği 2021 ne kadar?

Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliklerine üye yetiştiricilerin, bakanlık kayıt sistemine kayıtlı anaç koyunlarına koyun başına 30 lira, anaç keçi başına 35 lira, anaç tiftik keçi başına ise 20 lira destek verilecek. Göçer yetiştiricilerin anaç koyun ve keçilerine ilave hayvan başına 2 lira ödeme yapılacak.

%50 hibe Destekleri Nelerdir?

31.10.2021 tarihinde yayınlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile her proje için 3,5 Milyon TL'ye kadar, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile de her proje için 600 Bin TL'ye kadar proje tutarının %50'si kadar hibe desteği verilmektedir.

Hibe desteği nereden alınır?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Devlet hibe Desteği Nedir?

Hibe, sözlük anlamı itibari ile karşılıksız vermek anlamına gelmektedir. Herhangi bir ürünü veya bedeli, bir başkasına bağışlamak yani geri alınmaksızın vermek diyebiliriz. Yatırım yapmak isteyenlere ve işini geliştirmek isteyenlere devletin verdiği hibe adlı ödenekler, tekrardan geri alınmaz.

Devlet hayvan veriyor mu?

Hibe Desteği Şartları: Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, … Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır. Devlet bu kapsamda çıkan masrafları %50 oranında üstleniyor.