Kendi düşen ağlamaz atasözünün anlamı

Kendi davranışı dolayısıyla zarara uğrayan birinin bundan yakınmaya hakkı olmaz.

Kendi düşen ağlamaz anlamı nedir kısaca?

Kendi düşen ağlamaz atasözü, yapılan bir iş sonucunda bu durumdan kendi zararına sebep olacak şekilde olumsuz etkilenen kişiler için kullanılan bir atasözüdür. Bu zararlı duruma kendilerini bilerek ve isteyerek düşüren kişiler tamamen kendileri sorumludur.

Kendi düşen ağlamaz ne demek TDK?

KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ TDK SÖZLÜK ANLAMI Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Kendi düşen ağlamaz" atasözü; "kendi davranışı dolayısıyla zarara uğrayan birinin bundan yakınmaya hakkı olmaz" anlamına gelir.

Balık baştan kokar atasözü ne anlama gelir?

Balık baştan kokar atasözünün TDK sözlüğüne göre anlamı şudur; Yapılan bir işte aksaklığın başta olanlardan kaynaklandığını anlatan bir sözdür. Yani aksaklığın asıl nedeni baştadır anlamında kullanılır.

El elden üstündür atasözünün anlamı nedir?

Bu bakımdan "El elden üstündür" atasözünün taşıdığı anlam şu şekilde olmaktadır; "Bir işte ne kadar iyi olursanız yahut kendinize aşırı bir güveniniz söz konusu ise unutmamalısınız ki her zaman sizden çok daha iyi olan birileri vardır."

Laf ile peynir gemisi yürümez atasözünün anlamı nedir?

Lafla peynir gemisi yürümez atasözü, bir işi yapmadan önce o işi yapmakla ilgili konuşmamak, doğrudan işi yapmak anlamına gelmektedir.

Rüzgar eken fırtına biçer atasözü mü deyim mi?

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "rüzgar eken fırtına biçer" atasözü; "tepki çekecek bir iş yapan kimse sert tepkilerle karşılaşır." Anlamına gelir. Etrafında bulunanlara her zaman kötülük yapan kimseler sonunda mutlaka büyük kötülükler ile karşılaşırlar.

Laf ile peynir gemisi yürümez ne demek?

Lafla peynir gemisi yürümez atasözü, bir işi yapmadan önce o işi yapmakla ilgili konuşmamak, doğrudan işi yapmak anlamına gelmektedir.