Kontrol ve otomasyon mühendisliği

Kontrol ve otomasyon Mühendisliği nedir ne is yapar?

Kontrol ve otomasyon mühendisliği; elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel üretim sistemlerinin amaçlanan ve planlanan biçimde çalışmasını sağlayan bilgi ve ve teknolojileri üreten ve uygulayan bir mühendislik dalıdır.

Kontrol ve otomasyon nerelerde çalışır?

Mezunlarımız:

  • Endüstriyel kontrol ve otomasyon firmalarında.
  • Modern her türlü fabrikalarda.
  • Savunma sanayisinde.
  • Enstrumentasyon ve kontrol firmalarında.
  • Uzay araçları, uydu sistemleri, uzay mekiği imal eden tesislerde.
  • Uçak sanayinde.
  • Robotik sistemler, robot otomasyonu, robot üretimi yapan tesislerde.

Otomasyon mühendisi ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Otomasyon Müdür Yardımcısı9.53014.320
Otomasyon Mühendisi4.9408.420

Kontrol ve otomasyon hangi fakültede?

İTÜ'de Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği'nin Tarihçesi İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi, Kontrol Mühendisliği Lisans Eğitimi'ne, 1982 yılında kurulmuş olan "Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü" bünyesinde verilen mühendislik programı ile başlanmıştır.

Kontrol ve otomasyon Teknolojisi ne kadar maaş alır?

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Teknikeri maaşı ortalama aylık 6689 _TL'dir. En düşük Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 9125 _TL'dir. … İŞKUR Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Teknikeri iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Kontrol ve otomasyon mühendisliği nerelerde var?

Kontrol ve otomasyon mühendisliği bölümü, Gazi Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi gibi üniversitelerde eğitim verir.

Otomasyon firmaları ne yapar?

Peki özetlemek gerekirse otomasyon şirketleri ne yapar? Otomasyon şirketleri, müşterilerinin istediği esneklikte ve düzende otomasyon sistemleri oluştururlar. Bu sayede müşterilerinin daha verimli, hızlı ve hatasız ürünler üretmesine imkan sağlayıp, rakipleri arasında öne çıkmasını sağlar.