Laz lahanası sarması

Etli kara lahana sarmasının içi nasıl hazırlanır?

Orjinal Kıymalı Karalahana Sarması (Trabzonlu'dan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahanaları biber bağ şeklinde sırayla 4 dakika haşlayın. …
  2. Kıyma, ince doğranmış soğan, sarımsak, domates ve maydanozu ekleyin.
  3. Bulguru ve pirincini de ilave edin.
  4. Sıvı yağını, tuzu, karabiberi, salçaları da ekleyin ve iyice karıştırın.

Kara lahana sarması nasıl yapılır?

Karalahana sarması zeytinyağlı sarma gibi pişirilmektedir. İlk önce tencerenin tabanına karalahana yaprağı serilir daha sonra sarmalar dizilir ve üzerine su bardağı su eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra limon sıkarak hazır hale getirebilirsiniz.

Zeytinyağlı Karalahana sarması nasıl olur?

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karalahanaları temizleyin ve kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın. …
  2. Soğanı küp küp doğrayın.
  3. Pirinçleri iyice yıkayın.
  4. Küp küp doğradığınız soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun.
  5. Kavrulan soğanlara pirinçleri ilave edin ve hafif kavurduktan sonra salçayı ilave edin.

Kara Lahananin acisi nasil alinir?

Kara Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayalım. Normal tencerede üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup 3-5 dk. Kadar kaynatalım ve süzelim. (Bunu kara lahananın acısını almak için yapıyorum. )

Kıymalı yaprak sarması içi nasıl hazırlanır?

Sarmanın iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendeledikten sonra derin bir karıştırma kabına alın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinç ve orta yağlı kıymayı katın. İncecik kıydığınız maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.

Etli karalahana sarması kaç dakikada pişer?

Sarmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp, önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Zeytinyağlı lahana sarması içi nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; soğanları küp küp doğrayın ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında, pembeleşene dek kavurun.
  2. Yıkadığınız pirinci de ilave edip, birkaç dakiak daha kavurun. …
  3. Suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişmeye bırakın.