Müshil ilacı çeşitleri

Sennalax ilaç ne işe yarar?

Kabızlık sorunu eğer diyet değişikliği ile düzelmezse SENNALAX kullanılmalıdır.

Müshil ilacı reçetesiz satılır mı?

Müshil kullanmak istediğinizde mutlaka reçeteli müshil kullanmalısınız. Reçetesiz alınan müshiller size yardım etse de yanlış kullanım sonucunda vücudunuzda elektrolit dengesi bozulabilir.

Laksafenol tablet nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar: Önerilen dozu 30 – 270 mg'dır. Doktorunuz başka şekilde önermediği takdirde gece yatarken 1-3 tablet alınız. İlk tuvalete çıkışınız ilacı alışınızdan 4 – 8 saat sonra olacaktır.

Kabızlık hangi ilaçlar kullanılır?

Dışkı yumuşatıcılar: Dulcolax, Ex-lax, Dioctyn, Colace, Silace, Stool softener, Genasoft, Docusate sodyum, Docusate calcium: yan etki olarak karın kramplarına yol açabilir. Magnezyum türevleri: Magnezyum sülfat, magnezyum hidroksit, magnezyum sitrat: böbrek yetersizliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Sennalax kimler kullanamaz?

SENNALAX, laktoz ve likit glikoz içerdiğinden; nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Duphalac nasıl kullanılmalı?

DUPHALAC® şurubu seyrelterek ya da seyreltmeden kullanabilirsiniz. Hemen yutulmalı ve ağızda bekletilmemelidir. Doktorunuz, alacağınız dozu ilaca verdiğiniz yanıta göre ayarlayacaktır. Tedavi sırasında, günlük olarak yeterli miktarda (1,5 – 2 litre, 6-8 su bardağı) sıvı içilmesi önerilir.

Müshil ilacı eczaneden alınır mı?

eczanelerden reçetesiz olarak temin edilebilecek ilaç.