Renkli yılbaşı kurabiyeleri

Yılbaşı Kurabiyesinin adı ne?

Gingerbread adıyla Batı mutfağında çok yaygın olan zencefilli kurabiyeler yeni yıl ruhunu yansıtan yiyeceklerden biridir.

Yeni yıl kurabiyeleri nasıl yapılır?

Ginger Bread (Yeni Yıl Kurabiyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin karıştırma kabında tereyağı ile esmer şekeri 5- 6 dk mikser yardımıyla karıştıralım.
  2. Ardından sırasıyla yumurta pekmez ekleyelim.
  3. Ayrı bir kapta un zencefil tarçın vanilyayı karıştıralım. …
  4. Hamuru en son elimizle toparlayalım.
  5. 10 dk buzdolabında dinlendirelim.

Zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?

Teremyağlı Tarçınlı Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve teremyağı beraber çırpalım ardından 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  2. Kabartma tozu, tarçın ve zencefili ekleyip yoğuralım.
  3. Hamuru açın ve kalıplarla şekil verin.

Cookie kurabiye nasıl yapılır?

İlk önce oda sıcaklığında tereyağı, yumurta ve şekeri güzelce karıştırıyoruz. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eleyerek tereyağlı karışıma ekleyip yoğurun. En son dilediğiniz kadar damla çikolata ekleyerek biraz yoğurun. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayın.

Evde kurabiye kalıbı nasıl yapılır?

Hazırlanışı

  1. 1- Alüminyum folyoyu kesmeden 1-2 parmak kalınlığında yaklaşık 10 kat katlayın.
  2. 2- Kullanmadığınızı kesin ve uzun şerit halinde bir folyo elde edin.
  3. 3- 3 veya 4 parmak genişliğinde, bir ters, bir düz olacak şekilde katlayın.
  4. 4- Şeridi hafifçe açın ve artık kolay katlanabilen folyoya yıldız şeklini verin.

Kış kurabiyesi nasıl yapılır?

Kış Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında margarin , yumurta, şeker ve pekmez bir kaba alınır ve yoğurulur.
  2. Üzerine toz zencefil, karbonat, tarçın, vanilya, portakal veya limon rendesi eklenir karıştırılır.
  3. Ardından elenen un karışıma eklenir ve homojen bir karışım olana kadar yoğurulur.

Sade kurabiye hamuru nasıl yapılır?

Sade Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın, şekeri ekleyerek 3-4 dakika kadar mikser veya çırpma paleti ile çırpın.
  2. Yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyin ve sıvı karışımın bulunduğu hazneye koyarak karıştırın.