Tohum bilimi ve teknolojisi

Tohum bilimi ve teknolojisi mezunu ne iş yapar?

Tohum bilimi ve teknolojisi mezunları, çeşitli üniversiteler ve araştırma merkezlerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı birimlerde, tohum ve tohumluk fide üreten firmalarda olanaklarına sahiptirler. Hem kamu kurumları hem de özel sektörde çalışabilirler. … Tarım Makineleri Üretim Satış Şirketleri. Vb.

Tohum bilimi ve teknolojisi Nedir?

Tohum bilimi ve teknolojisi bölümü, iklim özelliklerine duyarlı her türlü bitkinin tohum ıslahı ve geliştirilmesi amacıyla yetiştirilmesini sağlamak üzere kurulmuştur. Bu lisans programı ulusal tarımın tohum sektörü açısından geleceğinin belirlenmesinde son derece önemlidir.

Tohumculuk teknolojisi nedir?

Tohumculuk Teknolojisi Programının amacı, sebze, tarla bitkileri ve süs bitkileri alanında sertifikalı tohumluk üretim aşamaları ile bu ürünlerin hastalık ve zararlıları, işlenmesi, kalite kontrolü, depolanması, pazara hazırlanması hakkında yeterli bilgi ve pratiğe sahip nitelikli teknik eleman yetiştirmektir.

Süt ve süt ürünleri teknolojisi ne iş yapar?

Süt ve Ürünleri Teknolojisi, süt işleme, depolama, ayırma, homojenleştirme ve pastörize etme işlemlerini içerir. Bu işlemler aynı zamanda yoğurt, tereyağı ve peynir üretiminde de önemli bir rol oynayan akademik bir disiplindir. Sıvı süt üretimi, işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili ilke ve uygulamaları kavrar.

Organik tarım bölümü mezunları ne iş yapar?

Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Organik çiftçiler toprak ve ekosistem sağlığını iyileştiren, koruyan ve geliştiren uygulamalar kullanarak ürün yetiştirilmesini sağlarlar.

Gıda teknolojisi ne demek?

Gıda Teknolojisi bölümü, yiyecek ve içecek üretimine odaklanan bir akademik disiplindir. Gıda Teknolojisinin amacı, ürünün hammadde halinden itibaren müşteriye ulaşana kadar bozulmasını ve kimyasal yapısının sağlam kalmasına odaklanır. Gıda Teknolojisi programının mezunlarına Gıda Teknikerliği uzmanı unvanı verilir.

Süt Teknolojisi okuyan ne iş yapar?

Süt ve Ürünleri Teknolojisi, süt işleme, depolama, ayırma, homojenleştirme ve pastörize etme işlemlerini içerir. Bu işlemler aynı zamanda yoğurt, tereyağı ve peynir üretiminde de önemli bir rol oynayan akademik bir disiplindir. Sıvı süt üretimi, işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili ilke ve uygulamaları kavrar.