Yüzdelik dilim nedir

Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir. … Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.09-Jul-2021

LGS’de yüzde 1 lik dilim ne demek?

Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir. Örneğin Türkiye genelinde %8 giren bir öğrenci 1.300.000 (LGS'ye giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104.000 olmuştur.

LGS’de yüzdelik dilim önemli mi?

LGS'ye giren öğrenciler bu alanda toplam 10 tercih yapabilecek. Tercihler puana göre değil, mutlaka yüzdelik dilimlere göre yapılmalı. Bir öğrenci tercih listesi oluştururken kendi yüzdelik diliminden yüzde 25 öncesi ile yüzde 40 sonrasına kadarki okulları yazabilir.

LGS’de yüzdelik dilimi ne demek?

LGS yüzdelik dilim sınava katılan öğrencinin sıralamasının yüzde olarak ifadesidir. Milli Eğitim Bakanlığı LGS'ye katılan öğrencinin bulunduğu ilde ya da Türkiye'de kaçıncı olduğunu değil bunun yüzde olarak ifadesini verir.

LGS sınav sonuçları yüzdelik dilim nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirme kriterleri arasında önemli bir yer tutan yüzdelik dilim, öğrencinin Türkiye genelinde ya da bulunduğu ilde sahip olduğu sıralamanın yüzde olarak ifade edilmesidir. Tercih işlemlerini yaparken adaylar yüzdelik dilimlerden ve geçtiğimiz yılın taban puanlarından faydalanacaklar.

Il yüzdeliği ne işe yarar?

Sınavda aldıkları puanlara göre tercihlerini yapacak öğrenciler Genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilimini baz alacaklar. İl yüzdelik dilimi öğrencinin aldığı puanın il genelindeki sıralamasını ifade ederken, genel yüzdelik dilim ise Türkiye genelini ifade ediyor.

Yüzde beşlik dilim ne demek?

Yani yüzde 1'lik dilim içindeyseniz ilk 10 bin içindeki öğrenci arasındasınız demek. Yüzde 5'lik dilimde yer alıyorsanız, ilk 50 bin arasındaki öğrenci arasındasınız.

LGS tercihlerinde sıralama önemli mi?

İkincisi; en çok istedikleri okuldan en az istedikleri okula göre tercih yapmaları gerekiyor. Burada sıralamanın önemi yok. Çünkü puana göre yerleştirme olacak.