Şebboy ne zaman ekilir

Şebboy çiçeği her mevsim yetiştirilebilir ancak tohumların ekimi için önerilen 4 ayrı zaman dilimi vardır. Bunlar: Temmuz sonları, ekim, kasım ve aralık aylarıdır. Temmuz ayının sonlarında ekilen tohumlar, eylül ayında kalıcı olarak duracakları yerlerine alınır. Bu tohumun ilk çiçekleri kasım veya aralık ayında açar.

Sebboy tohumu nasil ekilir?

İlaçlı su ile sulandıktan sonra şebboy çiçeği tohumu, viyol gözeneklerinin tam ortalarına gelecek şekilde ekilir. Ortalama 15 ile 18 derece arasında çimlenme beklenir. Tohumların 20'şer santim ara ile ekilmesi önerilir. İki hafta içerisinde çimlenmeye görülecektir.

Şebboy çok yıllık mı?

Tek bir sapında üst üste onlarca çiçek açtığı için görüntüsüyle de herkesin hayran kaldığı şebboy çiçeği, çok yıllık bir bitki olması ve önemli noktalara dikkat edildiği takdirde evde kolayca yetiştirilebiliyor olması sebebiyle de çok sevilen ve tercih edilen bahçe/balkon bitkilerinden biri oluyor.

Şebboy çiçeği soğuğa dayanıklı mı?

Şebboy çiçeği, soğuğa ve çeşitli sıcaklık aralıklarına dayanıklığı olduğu gibi, kuraklıklara da dayanıklı bir bitkidir.

Şebboy çiçeği kokar mı?

Çiçeğin; sarı, turuncu, mor, pembe ve beyaz renkleri vardır. Şebboy çiçeği kokusu itibariyle karanfil çiçeğine benzer. Oldukça güzel ve yoğun bir kokuya sahip olmasının nedeni çiçeğinde bulunan uçucu yağdan kaynaklıdır.

Sıklamen çiçeği nasıl yetişir?

Sıklamen aktif olduğu bahar ve kış aylarında fazla soğuktan korunmalı ve susuz bırakılmamalıdır. Sıklamen çiçeği ağustos ayında hafif toprağı nemlendirilmelidir. Kış aylarında ise haftada bir defa sulamak bitki için yeterli olmaktadır. Soğuk olmayan yumuşak bir su verilmesi bitkinin ihtiyaç duyduğu suyu sağlamaktadır.

Petunya tohumu kaç günde çıkar?

Petunya Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Petunya hızlı bir çimlenme süresine sahiptir. Petunya tohumu 2 haftada çimlenir.

Şebboy bitkisi nasıl yetiştirilir?

Şebboy, nemli toprak sever.

  1. Şebboy, nemli toprak sever. …
  2. Bu bitkinin özellikle gövde kısmı çürümeye meyillidir. …
  3. Sulama yöntemi olarak mutlaka damlama sulamayı tercih etmelisiniz.
  4. Eğer bahçeye değil de saksıya ekecekseniz, saksının yerini sık sık değiştirmemelisiniz.